Dacă ești „norocoasa” care în fiecare lună suportă dureri mari în timpul menstruației, află că pe lângă medicamente care își reduc din disconfort, există o băutură „magică” ce te poate ajuta. Cum prepari un smoothie delicios antiinflamator, datorită ingredientelor speciale, după rețeta prezentată de andreearaicu.ro.

Dacă durerile tale sunt insuportabile și se repetă de multă vreme, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să consulți un medic ginecolog. Nu trebuie să te sperii, ci doar să înțelegi că s-ar putea să fie vorba despre o situație punctuală, care îți cauzează neplăceri și care poate fi tratată. În schimb, dacă ai consultat deja doctorul, iar acesta nu ți-a oferit nicio soluție, în afară de medicamentele alopate clasice, precum ibuprofenul, acest smoothie antiinflamator îți va îmbunătăți semnificativ starea. Consumă-l timp de două sau trei luni, cu o săptămână înainte de menstruație, pentru a profita de efectele sale benefice.

Ingrediente:

  • banană medie, coaptă bine
  • 1/2 dintr-un mango
  • 2-3 cm dintr-o rădăcina de ghimbir (sau o linguriță de ghimbir pudra)
  • linguriță de pulbere de turmeric
  • 250 ml lapte vegetal (de migdale, cocoș, orez, soia sau quinoa)
  • Un praf de piper proaspăt râșnit

Cum se prepară un smoothie antiinflamator:

Curăță fructul de mango de coajă și folosește doar jumătate. Taie fructul în cubulețe și pune-l în blender. Dacă vrei un smoothie dulce, folosește o banană foarte coaptă. Cele cu pete maro sunt perfecte! Îndepărtează coaja și pune banana în vasul blenderului, alături de mango. Urmează să cureți ghimbirul. Pentru a nu îndepărta un strat prea gros, utilizează o linguriță, cu care vei îndepărta ușor și treptat coaja maronie. Pune bucata de ghimbir în blender, apoi adaugă turmericul și praful de piper. Acesta din urmă ajută la asimilarea curcumei, substanță activă din turmeric. La final, adaugă laptele vegetal și pulsează, până când obții o compoziție omogenă.

Toarnă smoothie-ul în pahar și consumă-l imediat, pentru a profită la maximum de toți nutrienții!

Sănătate să aveți!

Sursa: andreearaicu.ro

Foto: Pexels.com