Angelina Jolie a decis să se încerce în rol de scriitoare. Actrița va lansa o carte, concepută pentru a învăța copiii și adolescenții să-și apere drepturile.

Angelina Jolie, împreună cu renumita expertă în drepturile copilului Geraldine van Buuren și organizația pentru drepturile omului Amnesty International, au început să lucreze la o carte pentru tânăra generație. Cartea este concepută pentru a învăța copiii și adolescenții să-și apere drepturile.

Potrivit actriței, ideea de a scrie cartea i-a venit pe fondul protestelor frecvente, la care tinerii adesea participă. „Avem tineri gata să lupte. Însă mulți adolescenți suferă de dezinformare din partea adulților, din cauza că nu își cunosc drepturile și nu știu cum să le folosească, le aplică în țară și în circumstanțele în care se află. Trebuie să le oferim instrumentele pentru a lupta și pentru a le da putere”, a spus Jolie.

Cartea, intitulată Know Your Rights (And Claim Them), este destinată copiilor de la 13 ani și mai mult. Aceasta oferă clarificări la clauzele Convenției ONU privind drepturile copilului și specifică drepturile omului legate de libertatea de exprimare, egalitatea de gen și rasială, sănătatea, clima și mediul. Cartea va fi publicată în Marea Britanie în septembrie 2021. Andersen Press promite că Know Your Rights (And Claim Them) va fi lansată și în alte țări din întreaga lume.

Sursă: glamour.ru