Angajații Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova s-au îmbrăcat de sărbătoare – în ii și cămăși tradiționale îi întâmpină pe toți cei care intră în Moldova. Astăzi, de Ziua Internațională a Iei, Poliția de Frontieră omagiază portul popular și ziua cămășii naționale. 

„𝑷𝒖𝒓𝒕𝒂̆𝒎 𝑰𝑬 𝒄𝒖 𝒎𝒂̂𝒏𝒅𝒓𝒊𝒆!
Astăzi, am îmbrăcat 𝑰𝑨 națională în punctele de trecere a frontierei Republicii Moldova,  pentru a omagia portul popular și ziua cămășii naționale.
Angajații Poliției de Frontieră au întâmpinat într-un mod deosebit călătorii la trecerea frontierei de stat. Pentru câteva ore, uniforma de serviciu a fost înlocuită cu 𝑰𝑨 tradițională. Amintindu-ne astfel de tradiţia noastră, moştenită din străbuni. 24 iunie – Ziua Internațională a IEI – ziua când valorificăm patrimoniul național, prin promovarea cămășii tradiționale ca piesă vestimentară specifică regiunii noastre.
Sărbătoarea „cămăşii cu altiţă”, cum mai este denumită IA, a fost iniţiată în anul 2013 de comunitatea La Blouse Roumaine și a ajuns să fie recunoscută în întreaga lume” se arată în mesajul Poliției de Frontieră a Republicii Moldova.