Copii și tineri minunați, talentați și frumoși, din majoritatea regiunilor țării au participat la audițiile finale La La Play Voices. Echipa Moldovan National Youth Orchestra le-a adunat talentul, preferințele și a ales 130 din peste 400 de participanți. Aceștia urmează să fie parte dintr-un concert frumos pe 26 iulie, prin care să-și demonstreze toate puterile, alături de o orchestră. Cum a fost perioada selecțiilor și ce urmează în acest proiect grandios ne-a povestit Andriano Marian, dirijorul MNYO.

„Au fost foarte multe emoții și feedback-uri pe care le-am avut, e greu să le sintetizez totul într-un interviu. Este o nouă generație care vine, foarte bună, dar căreia trebuie să-i dăm aripi. Le recomand să plece la studii, să ia experiență, dar să revină ulterior în țară”, ne-a spus Andriano Marian.

„Avem în Moldova o diversitate extraordinară, care trebuie valorificată – e un atu al nostru, diversitatea lingvistică și etnică, chipuri diferite și copii talentați. Ne-am dat seama că tinerii nu mai ascultă ce ascultăm noi, am auzit o sumedenie de nume noi… Făceam glume cu colegii la un moment dat că am îmbătrânit (râde). Foarte multă lume cântă Irina Rimeș și Ariana Grande, apoi este o trupă coreeană BTS… nu o știi, nu?”, mai adaugă dirijorul zâmbind.

„Toți cei 130 de copii vin în Chișinău pentru o săptămână. Aceștia vor fi integrați într-o tabără de vară, mai exact un fel de laborator de creație, la Leordoaia, Călărași. E un proiect de incluziune socială prin muzică de cor, însă vor avea mult mai multe: Lecții de bune maniere, campionat de fotbal, concert între ei, etc. Totul se va încheia în 26 iulie cu un concert frumos în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet. Ei vor însuși anumite lucrări care vor fi prezentate cu orchestra simfonică. Am întâlnit în această vară cel puțin 10 voci extraordinare”, a concluzionat dirijorul Moldovan National Youth Orchestra.