Credeți că Maia Sandu va participa la dezbaterile electorale din timpul alegerilor prezidențiale? Sunt pregătit să o invit în orice studio, cu orice jurnaliști vrea ea. Vreau să-i adresez următoarele întrebări: “Maia, de ce te temi de mine? De ce te ascunzi? De ce eviți dialogul?”

Această declarație îi aparține fostului vicepremier Andrei Năstase, care a subliniat într-un interviu că actuala guvernare deține puterea absolută în stat, dar nu s-au observat progrese semnificative în domeniul justiției din Republica Moldova. De asemenea, el a menționat că miliardul furat nu a fost încă recuperat pentru țară, scrie știri.md

„Bineînțeles că Maia Sandu se teme de mine. De cine să se teamă Maia Sandu dacă nu de Andrei Năstase? Poate de Filat. Dacă Filat a întrebat-o unde sunt banii, atunci pe mine nu are ce să mă întrebe. Unde e miliardul, Maia, ai toată puterea, unde e miliardul furat, unde sunt 30 de miliarde ale mafiei rusești? În 2019, eu îi puneam pe masă investigațiile internaționale pe Platon și Plahotniuc. Ce ați făcut voi? Nu vă interesează unde s-au dus cele 30 de miliarde prin justiția moldovenească?”, se întreabă Năstase.

Fostul vicepremier a spus că, în cadrul campaniei electorale din 2020, reprezentanții PAS l-au denigrat pentru a-i crește șansele Maiei Sandu, motiv pentru care el a obținut un rezultat modest la alegerile prezidențiale precedente.

„Pentru cei care nu mă cred, mergeți și vorbiți cu moldovenii din diasporă, cu oamenii de la sate și întrebați-i cum au fost manipulați la alegerile din 2020. Unul dintre punctele de campanie electorală ale PAS-ului a fost: Nu votați Năstase pentru că nu are șanse. Ei nu au spus-o public pentru că nu funcționează așa. Dumneavoastră credeți că atacurile venite în adresa mea au fost la comanda Maiei Sandu? Nu. Au fost organizate de Adrian Băluțel, Dumitru Alaiba, Radu Marian și alții. Maia Sandu nu își asumă cele spuse de ei, însă eu aștept ca o porcărie spusă de Marian să fie spusă și de Maia Sandu”, a declarat Năstase.

Distribuie articolul: