După atâtea etichetări legate de frumusețea moldovencelor, e timpul să luptăm și pentru un loc în clasamentul frumuseții masculine! Spunem asta fiind profund inspirați de istoria lui Andrei Caras - un tânăr de la Sărata Veche (Fălești), care cucerește industria internațională a modelingului grație felului în care arată și se impune, chiar dacă nu s-a văzut niciodată model. Imaginea sa a ajuns pe paginile unor publicații celebre ca Esquire România, The Grand Magazine Romania, Esquire China, Forbes India, Maxim India, Glamour Malaezia, Luxuryvolt India ș.a., dar și în campanii ale unor branduri ca ACURA, Callino London, OFFERMANN, Charles and Keith, Cabbeen etc. În spatele acestui exterior remarcabil, am descoperit un bărbat care investește mereu în personalitatea sa, care știe să-și depășească fricile și care, după Bollywood, vrea să se filmeze și la Hollywood!

„Mă numesc Andrei Caras, am 26 de ani. Acum sunt în China, unde am un contract cu o casă de modă. După studiile pe care le-am făcut la L.T. „Grigore Vieru” din Sărata Veche, am decis să merg în România, înscriindu-mă la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare. Am ales specializarea Resurse Minerale și Mediu, după care am mers la Universitatea București ca să-mi fac masteratul și anume la Facultatea de Geografie, specializarea Meteorologie și Hidrologie. Am ales să studiez în România pentu oportunitățile de acolo.

image00003

Nici în umbra gândului nu am avut ideea să ajung să fac modeling vreodată, nu aveam nimic în comun cu această lume. Abia când am ajuns la facultate în România unii prieteni și colegi de cămin m-au întrebat de ce nu încerc să merg la castinguri, pentru că arăt bine și am și o înălțime corespunzătoare. Le spuneam că nu cred să am șanse; eram foarte pesimist din punctul acesta de vedere. După câteva castinguri, am descoperit că într-adevăr am abilitățile respective și pot să fac acest lucru. Așa am decis să continui.

image00001 (3)

Mai întâi am cunoscut câțiva designeri locali din Maramureș, am mers la prezentări, după care am participat la Mister Maramureș, unde am luat locul 3. Am participat apoi la ședințe foto pentru designeri și concursuri. Plecând să fac masteratul la București – Orașul Posibilităților chiar și în modeling, am trimis pozele mele la agenții, ca să văd cine mă acceptă, ca să-mi încep cariera în acest domeniu. Pozele mele au ajuns și la DEJAVU Model Management; le-am plăcut, am semnat contract cu ei și de atunci tot călătoresc!

image00002

17662716_762751860550109_686759103057362944_nFac modeling de cca 4 ani. În acest răstimp am fost în Italia, Turcia, China, India, Cambodgia, Malaezia, Taiwan, iar acum urmează să plec în Thailanda, în SUA, la Miami și în Emiratele Arabe Unite, la Dubai.

Marea mea ocazie a fost să joc într-un film indian – City. Am avut un rol secundar, însă a fost o experiență foarte frumoasă. M-am filmat timp de 4 zile, în Nordul Indiei, dar și la Bollywood. A fost una din realizările de care sunt mândru.

În modelingul masculin e foarte important să ai o înfățișare plăcută, trăsături atrăgătoare ale feței, o înălțime cuprinsă între 184 și 191 de cm. Eu am 1.90 m, aproape de limita maximă.

Trebuie să arăți bine, pentru că uneori pozezi și în lenjerie. Fața fără corp poate face modeling, dar nu și un corp bine făcut și „fără față”. În prim-plan e fața, după care corpul.

ngh

Există și sacrificii în ceea ce fac eu. Nu mănânc orice, țin diete, nu mănânc grăsimi, nu consum mult zahăr, încerc că mănânc cât mai multe alimente fierte, multe legume, fructe. Nu consum carne de porc, doar carne de pui și de vită. Mai mănânc și dulciuri, nu pot să fiu atât de strict. Încerc să duc o viață sănătoasă și să evit alimentele periculoase. Așa rămân sănătos și mă mențin în formă. Merg la sala de forță de 1-2 ori pe zi, alerg sau fac exerciții fizice cu greutăți.

Uneori trebuie să te trezești la 4 dimineața, pentru că un client are nevoie de tine la acea oră și atunci nu exită mofturi. În cariera asta trebuie să fii tot timpul pregătit. Citesc mereu articole despre cum trebuie să te menții în formă și deschid YouTube-ul pentru clipuri care se referă la pozat sau alte lucruri utile.

image00005

Am văzut foarte multe femei frumoase, dar la fel ca și fiecare bărbat, am target-ul meu. Îmi place mult atunci când partenera de lângă mine este înaltă și slabă. Sunt înnebunit după fetele înalte și slabe, e o plăcere a mea.

17881860_199195387255010_1948903683290824704_n

Cartea care mi-a schimbat viața îi aparține unui prieten foarte bun al meu, din România – Lorand Coza – „Confesiunile unui anxios”. Această carte abordează temerile vieții, problemele oamenilor și cum să le depășești. În general, sunt o persoană optimistă, dar există momente când pun la îndoială că voi reuși ceva, că mă prăbușesc, iar cartea respectivă m-a învățat să mă ridic.

mgh

Ador cinematografia, de aceea mi-aș dori mult să am contracte și în Statele Unite ale Americii: la Miami și New York. Am fost la Bolywood, iar acum îmi doresc să ajung la Hollywood, într-un film american cunoscut, care să ruleze prin cinematografele lumii. Mai am și dorința să muncesc în campanii mari pentru branduri de rangul Dolce & Gabbana. Cred că profilul meu s-ar potrivi perfect cu hainele și parfumurile acestei mărci. Să dea Domnul să se împlinească!”, ne-a mărturisit Andrei.

image00006

Foto: Arhiva Personală, PT STUDIO, DEJAVU Model Management, Instagram

Distribuie articolul: