Andreea Bălan este unul dintre puținii artiști din România care au condamnat preconcepțiile greșite din societate, cu privire la relațiile de iubire. Ea însăși a ales să nu se căsătorească și să susțină de fiecare dată drepturile persoanelor din comunitatea LGBT din România.

andIeri seară, artista a asistat la Gala Beau Monde, unde a fost onorată cu premiul pentru Implicare Socială:

Am fost foarte onorată. Am înțeles, în ultimii ani, că e responsabilitatea mea să ajut cum pot societatea în care trăiesc. Și că nu e numai despre mine, e despre toți ceilalți, mai ales cei care sunt puși într-un colț, sunt puși la zid, judecați și li se spune că felul în care sunt ei este greșit. Nu e nimic greșit în iubire și cred că putem să insistăm și să luptăm împreună pentru drepturile comunității LGBT și pentru multe alte cauze. Pentru că e nevoie să ne pese de alții și e nevoie de toleranță și de drepturi egale. Familia e definită de iubire și înțelegere și un drum comun, înainte de toate. Vă mulțumesc!”, a spus artista, după Gala de ieri.

Anterior, când a fost provocată de fani să răspundă de ce nu merge în fața altarului alături de alesul ei, actorul George Burcea, vedeta a argumentat:

Pentru mine, căsătoria nu mai este de mult timp o prioritate. Experiența m-a învățat că o familie sau o relație nu e ținută în viață de acte, de case sau de bani, e ținută în viatță de loialitate, dragoste, bunătate, respect și un drum comun. Cred că un act nu definește un sentiment. În același timp, nimeni nu ar trebui să aibă dreptul să îi spună altuia cum să trăiască, pe cine are voie să iubească și cum e corect sau greșit.”

Să ne amintim că în iulie curent, Andreea a participat la Marşul Diversităţii, organizat de Asociaţiile Accept, MozaiQ şi de organizaţia PSI-România, motivându-și participarea astfel:

„Fiecare dintre noi e făcut din iubire. Așa am ajuns să ne naștem și să trăim. Niciun om nu merită să trăiască fără iubire. Fără să poată iubi. Și să fie iubit. Ne naștem în familii. Și fără o familie în jurul nostru nu avem o copilărie fericită. Tocmai de-asta suntem la fel și mai târziu. Avem nevoie de o familie ca să fim fericiți. Eu am găsit fericirea și am cea mai minunată familie. Și mi-aș dori ca fiecare om gay, lesbi, bisexual sau transsexual să poată iubi în liniște și pace, să poată avea o familie și să nu existe nimeni care să îi spună ce trebuie să facă, nimeni care să îl judece și nimeni care să ne separe în funcție de oamenii pe care îi iubim. Iubirea ne unește pe toți. Vă iubesc și vom lupta împreună pentru iubire, nu sunteți singuri pe drumul ăsta.

Am fost mereu judecată pentru ce cânt, pentru cum mă îmbrac, cum mă dezbrac, ce zic în interviuri, cu cine mă iubesc sau mă despart, de ce nu mă mărit, de ce nu fac copii, de ce nu fac familie. Știu ce înseamnă să fii judecat de public și „tocat” zilnic pentru ceea ce ești, pentru cum te-ai născut. Și în urmă cu mai mulți ani mă afecta foarte tare. Încă mă doare să văd cum unii oameni trăiesc și respiră doar ca să le facă viața altora un calvar. Mi-e greu să văd că oamenii nusunt toleranți și nu te lasă să te bucuri de viață și să fii tu însuți.

Oamenii te taxează la fiecare colț și îți zic cum ar trebui să fii și cum să trăiești. Mi se pare că e cu atât mai deranjant când îți zic pe cine ar trebui să iubești. Nu vreau să fiu o victimă a publicului și a presei. Sunt o luptătoare. Și dacă pot să lupt și pentru alții, o voi face! Acestea sunt motivele pentru care m-am alăturat acestei cauze sociale și pentru care susțin iubirea și drepturile umane, înainte de toate. Și ar fi frumos dacă ați înțelege că nu alegi pe cine iubești. Iubirea nu e o boală. Ne-am născut să fim oameni buni, nu ne-am născut să îi judecăm pe alții. Un om bun nu judecă, un om bun ajută.

Foto: Facebook.com

Distribuie articolul: