La doar 21 de ani, studiază la două facultăți, concomitent, și investește în pasiunea pe care o are încă din copilărie: cofetăria. Dacă alți tineri de vârsta ei își petrec timpul liber distrându-se, Anastasia Taraburca mânuiește aluatul, experimentează cu pasta de zahăr și inventează rețete de prăjituri. 

Tânăra își amintește, cu zâmbetul pe buze, despre prima sa experiență culinară și spune că o va ține minte pentru totdeauna: „mă gândeam în sinea mea: ei și cât de greu poate să fie să faci o tortă. Pui blat, cremă, ungi și voila, dar așteptările nu erau tocmai surori gemene”, menționează Anastasia. 

Anastasia spune că maturitatea ei are gust de mango cu maracuia, iar visul ei este să-și deschidă o cofetărie și pentru acesta tânăra a început deja să facă primii pași: „Inițial totul a început prin dorința de a descoperi această ramură, iar la scurt timp, a venit și entuziasmul, care a fost mână în mână cu doza mea mare de curaj, astfel, acum am deja un certificat în domeniul cofetăriei și câteva cursuri”, spune Anastasia.

Cei mai buni cofetari pentru Anastasia rămân a fi mama și bunica, cele care au motivat-o și inspirat-o, în ceea ce face.

Mama și bunica, dar și cei dragi m-au încurajat mereu. Pasiunea merge mână în mână cu plăcerea vieții și eu mă bucur pe deplin de încurajări din partea lor.

De curând și-a luat inima în dinți și a început să bucure papilele gustative ale oamenilor: „Am început să am comenzi, dacă la început aveam emoții, reacția și aprecierea celor care au decis ca eu să fiu cea care să pregătească desertul pentru sărbătoarea lor, nu m-a făcut decât să mă motiveze și mai mult. Dar acum mă concentrez mai mult pe învățarea acestei arte.

Foto: arhiva personală

Distribuie articolul: