În contextul lansării campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății, a elaborat mai multe materiale informative, promovate intens pe rețelele sociale. Află cine este primul medic de la noi vaccinat anti-covid și vezi un interviu cu medicul de familie Ana Chitoroagă, despre importanța vaccinării pentru stoparea răspândirii virusului COVID-19, a cazurilor severe și a numărului decese în rândul populației.

„Eu am venit cu inima deschisă să mă vaccinez, deoarece cred că numai vaccinarea o să ne apere de acest virus ucigaș. Am suportat foarte greu boala COVID-19, fiind spitalizată timp de lună de zile.
Este important să se vaccineze, în primul rând, lucrătorii medicali pentru că noi stăm la straja sănătății. Dacă ne vaccinăm noi, populația va lua exemplu. Sunt convinsă că după vaccinare, ne vom putea îmbrățișa copii, ne vom putea îmbrățișa rudele, fără a avea frica că putem să ne infectăm”, a spus Ana Chitoroagă.

Alexandru Botizatu, șeful Departamentului de Anestezie și Terapie Intensivă la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, primul lucrător medical vaccinat împotriva COVID-19:

„Dacă ne vaccinăm, ne protejăm pe noi și pe cei din jurul nostru”, spune Alexandru.

Încă un medic vaccinat vine cu un îndemn pentru populație. Adrian Belîi, șeful Departamentului de Anestezie și Terapie Intensivă la IMSP Institutul de Medicină Urgentă: „Vaccinându-ne, contribuim în mod direct la combaterea pandemiei și salvarea de vieți”.

Precizăm că pe 2 martie a fost demarată campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova. Prima etapă de vaccinare cuprinde lucrătorii medicali din prima linie în lupta cu COVID-19.

Sursa Video: Ministerul Sănătății, Muncii, Protecției Sociale și Familiei