Pe 24 mai, prima femeie președinte a Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a sărbătorit a 52-a aniversare. Această zi este deosebită atât pentru familia Sandu, cât și pentru locuitorii satului său natal, Risipeni, unde s-a născut și a copilărit șefa statului.

Consătenii președintei admiră dedicarea ei în lupta pentru un viitor mai bun al Republicii Moldova, scrie nordnews.md.

„Noi, cei din satul Risipeni, ne mândrim cu doamna Maia Sandu pentru tot ce obține și dorim să ajungem împreună cu dumneaei în Uniunea Europeană, să avem un trai mai decent și să ne bucurăm împreună cu toți consătenii”, spun locuitorii satului Risipeni.

Maia Sandu este cunoscută în localitate încă din copilărie. Oamenii spun că șeful statului revine mai rar la baștină, pentru că este ocupată cu treburile statului. Mătușa președintelui are doar cuvinte de laudă pentru nepoata sa.

„Din copilărie era foarte cuminte, așa timidă; să spunem de multe ori dacă suntem rude apropiate, la sărbători ori duminica mai veneau pe la noi. Să fie susținută în toate lucrările ei, care le-a pornit, căci sunt foarte bune pentru patrie, pentru țara noastră. E un om la locul ei și tot ce vrea să facă pentru țară, totul este bun. Pentru țară Maia se luptă, vrea să facă dreptate, dar cine înțelege…”, susține Maria Sandu, mătușa președintei.

Maia Sandu, absolventă a Școlii Kennedy din cadrul Universității Harvard, a activat în calitate de consilieră a directorului executiv al Băncii Mondiale, după care s-a întors în Republica Moldova. Între anii 2012 și 2015 a ocupat funcția de ministru al Educației, iar în perioada iunie-noiembrie 2019 a fost prim-ministrul țării. Din decembrie 2020, Maia Sandu este prima femeie președinte din istoria Republicii Moldova.

Distribuie articolul: