Plăcintele, sarmalele și „Cușma lui Guguță” fac furori la Boston, povestesc soții Artur și Sandra Andronic. Au deschis restaurantul „Moldova” în luna aprilie a anului trecut și le topesc inimile oaspeților cu bucate tradiționale moldovenești. Între un pahar de vin bun și o plăcintă, cuplul nu ezită să le vorbească despre țara noastră, cultura și tradițiile noastre. 

Artur Andronic mărturisește că i s-a părut o decizie riscantă, cea de a deschide un restaurant cu bucătărie moldovenească în inima orașului Boston. Au muncit la obținerea autorizațiilor timp de 2 ani.

„Decizia a fost spontană. Nu am stat mult pe gânduri. Am adunat echipa. Important a fost să avem un bucătar-șef moldovean. Am consultat și mamele, bucătăresele din Moldova, atunci când am alcătuit meniul, am ales gusturile și tipurile de bucate”, își amintește Artur.

Tot el povestește că unii americani au mai auzit de Moldova: fie au străbunei cu origini în țara noastră, fie copii care au făcut voluntariat la noi prin intermediul Peace Corps. Vedeți toată povestea celor doi în materialul realizat de Natalia Ghilașcu pentru Moldova Times.

Sursa: facebook.com/MoldovaTimes/