În mai multe zone publice din capitală vor fi efectuate verificări pentru a-i identifica pe cei care aruncă gunoiul la nimereală. Astfel, municipalitatea își dorește să lupte cu depozitarea deșeurilor în locuri neautorizate, relatează AGORA.md.

Prin urmare, numărul agenților constatatori din cadrul preturilor de sector va fi suplimentat, iar aceștia, de comun cu reprezentanții poliției, vor aplica sancțiuni pentru aruncarea gunoiul la întâmplare în zonele publice.

„Aceste activități trebuie să se desfășoare, pentru că municipalitatea deja dispune de un regulament în acest sens, care necesită a fi pus în aplicare. Faptul că recent a fost aprobat acest document, nu presupune de la sine că vom avea și rezultate. Este important ca sancțiunile să fie aplicate, iar oamenii să cunoască că pentru orice abatere vor fi penalizați”, a declarat viceprimarul Ilie Ceban.

Conform prevederilor stipulate în noul Regulament privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău, vor fi aplicate amenzi de la 900 până la 1.800 de lei pentru persoanele fizice sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 de ore, iar în cazul persoanelor juridice amenda se ridică până la 9.000 de lei.

Sursa: AGORA