Cristina, o moldoveancă de 27 de ani din Nisporeni, locuiește în prezent în Marea Britanie împreună cu soțul ei. Cuplul are doi copii, unul dintre care suferă de sindromul Down.

Cristina și soțul ei s-au cunoscut într-un club, când ea avea 17 ani și el – 36 de ani. La început, relația lor nu a fost acceptată de consăteni, dar cu toate acestea ei au rămas împreună până în ziua de astăzi, transmite Știri.md

După ce s-au mutat în Marea Britanie, Cristina și soțul ei au aflat că nu pot avea copii. Cristina a fost la mulți doctori și chiar a suportat câteva intervenții, dar fără succes.

În cele din urmă, o cunoștință le-a recomandat un medic din Republica Moldova. Cu ajutorul lui, cei doi soți au devenit părinți.

Vestea despre sarcină a venit spontan, la două luni după operație.

Primul copil al cuplului a fost o fetiță. Ei au fost foarte fericiți și i-au pus numele Valeria. După o perioadă, cuplul și-a mai dorit un copil.

După trei ani și jumătate noi am decis să avem al doilea copil. Când am rămas însărcinată, am simțit că ceva nu este în regulă cu sarcina. Medicul mi-a spus că copilul are sindromul Down. Nu îmi venea să cred la început, dar analizele au confirmat diagnosticul. Am fost devastată, am plâns mult”, a spus femeia în cadrul unui „Monolog” cu Dorin Galben.

„Am vrut să fac avort, dar am fost convinsă de o cunoștință și de mama să păstrez copilul”, povestește Cristina.

În Anglia acești copii sunt foarte apreciați.

Am fost surprinsă de faptul că medicii și asistentele de la spital au fost foarte atenți și grijulii cu mine și copilul meu”, a adăugat femeia.

Fiul Cristinei a suferit o intervenție chirurgicală din cauza problemelor intestinale și acum urmează un tratament. Cristina a învățat să accepte sindromul Down al copilului ei și îi oferă tot sprijinul necesar.

„Nu trebuie să faci diferența între copii”, spune Cristina, chiar dacă la început a făcut această greșeală.

„Copiii mei se iubesc foarte mult și sunt fericiți împreună”, mărturisește ea.

 

Distribuie articolul: