În cadrul unui interviu, marca Dorin Galben, moldoveanca Ana Vizir și-a povestit drama vieții. Ana, femeia care a fost bătută crunt de soțul ei, a mărturisit că a avut parte de niște episoade greu de crezut și a putut să se salveze doar după ce a plecat ilegal în Italia.

De la 11 ani am crescut fără mamă și tată. Mama era plecată la muncă în Rusia. M-am căsătorit cu soțul meu, pentru fetița pe care o avea el. El era mai mare cu vreo 10 ani. M-am îndrăgostit de ea, din prima privire. Am plecat cu el și fata la muncă în Rusia. Acolo s-au început bătăile. Prima bătaie pe care am primit-o a fost pentru că nu am vrut să-i dau salariul meu, pentru a pune cinste unui cumătru. Lucram la măturat străzile”, spune femeia.

Ana Vizir a povestit că abia atunci când a plecat în Italia a reușit să scape de chin și bătăile soțului.

În 2007 mama a plecat în Italia, luând în împrumut foarte mulți bani. El bani nu făcea, mă bătea tot mai des. Într-o zi mi-am zis că nu se mai poate așa și în anul 2008, în luna noiembrie, am plecat în Italia. Am făcut actele, fără ca el să știe. Înainte să plec a bătut în mine ca într-un sac de porumb. Am avut 12 fracturi. Îmi zicea că nu plec la Italia să fac bani, dar să îmi caut bărbat. Am fost bătută atât de tare, încât m-am urinat de spaimă. Nu l-am denunțat la poliție, dar, totuși, am plecat în Italia, iar el a rămas cu fetițele noastre”, a mărturisit Ana.

Femeia și-a mai amintit un caz șpcant, pe care l-a povestit în același interviu, moment ce-ți taie respirația: „A luat o bucată de lemn de pe foc cu tot cu jăratic și mi l-a pus pe burtă. Mi se lua pielea de pe mine. Mi-a fost atât de rău încât m-am urinat, după asta am leșinat”, conchide femeia.

3 din 4 femei în Republica Moldova au trecut sau trec printr-o formă de violență. Statisticile din țara noastră depășesc media europeană. AICI găsești o listă a organizațiilor și centrelor care oferă sprijin pentru victimele violenței domestice.

Sursa: youtubue/ galben

Foto: instagram/ Ana Vizir

Distribuie articolul: