Oamenii legii din Chișinău investighează trei bărbați și o femeie sub suspiciunea de șantaj în valoare de aproape o sută de mii de lei asupra unui tânăr, conform informațiilor furnizate de UNIMEDIA.

 

În august curent, soțul amantei i-a impus bărbatului cu care aceasta avea o relație obligația să-i transmită lunar a câte 200 euro, timp de doi ani. Motivul ține de faptul că amanta de peste 40 ani, originară dintr-o localitate apropiată satului de baștină al victimei de 25 ani, din Ialoveni, l-ar fi ajutat cu până la 1.000 euro. Soțul, însă a aflat atât despre suma de bani, cât și despre relația amoroasă, pe care aceasta a avut-o în timp ce acesta se afla peste hotare.
Astfel, soțul femeii cu vârsta de aproape 60 de ani, a apelat la un prieten de-al său, care și-a implicat concubina în schemă. Mai exact, aceasta l-a contactat pe bărbatul victimă pe rețelele de socializare, l-a invitat la o cafea în oraș, după care a intervenit concubinul ei, soțul amantei, precum și un alt complice. Prin amenințare, aceștia l-au transportat pe bărbat într-un apartament din sectorul Râșcani al capitalei, unde i-au dictat textul recipisei prin care acesta se obliga să-i transmită în total aproape o sută mii lei”, anunță oamenii legii.

După înregistrarea plângerii, s-au desfășurat percheziții la locuințele celor patru implicați în schema de șantaj, unde au fost confiscate inclusiv un dispozitiv electroșocant, documente în manuscris și telefoane utilizate în comiterea infracțiunii.

În etape ulterioare, au fost reținuți doi dintre bărbați, în timp ce soțul amantei, aflat peste hotare, va fi dat în căutare. În ceea ce privește femeia care a atras tânărul în această schemă de șantaj, ea este supusă unei investigații în libertate, potrivit autorităților.

Potrivit unui comunicat oficial, procurorii PCCOCS continuă să analizeze probele pentru a decide dacă este necesară arestarea preventivă a celor doi bărbați reținuți, având vârste de 32 și 48 de ani.

Distribuie articolul: