O veste bună pentru familiile cu copii, inclusiv pentru cei din Republica Moldova care au cetățenie română. Începând din ianuarie 2024, alocația pentru copii în Romania va fi majoratăîn concordanță cu rata inflației, conform legislației în vigoare.

Acesta va fi al doilea an consecutiv în care alocațiile pentru copii vor fi indexate cu rata medie anuală a inflației, conform legislației românești.

Copiii din Republica Moldova, dar care dețin cetățenia română împreună cu unul dintre părinți, pot beneficia de alocație pentru copii în România.   

Proiecții pentru alocații în 2024

Copiii cu vârsta de până la 2 ani primesc în prezent o alocație din România de 631 RON lunar. Cu o creștere estimată de 14%, această sumă ar putea ajunge la aproximativ 719 RON în 2024. Pentru cei cu vârste între 2 și 18 ani, care primesc 256 RON lunar, majorarea ar putea duce alocația la 291 RON.

Solicită alocația pentru copii cu ajutorul JustConsult

Pentru părinții cu copii născuți în străinătate, inclusiv în Republica Moldova, procesul de obținere a alocației românești devine extrem de simplu cu Just Consult.

Compania juridică oferă suport legal în pregătirea dosarului, asigură transportul confortabil tur-retur în România și, acolo unde este posibil, depune dosarul prin procură în localitățile respective.

JustConsult, prin eliminarea obstacolelor administrative, ajutăfamiliile primească ajutorul financiar cuvenit într-un mod cât mai simplu și rapid.

Pentru informații și asistență, JustConsult este la dispoziția părinților la numărul de telefon 022 10 50 80 sau prin completarea formularului de pe site-ul justconsult.md. Un consultant dedicat va reveni cu un apel telefonic pentru a oferi sprijin în procesul de perfectare a actelor românești, inclusiv alocatii pentru copii cu cetatenie romana.

Contactează-ne chiar și de peste hotare pentru a primi ajutor:

WhatsApp/Telegram: +373 78 012 335

Distribuie articolul: