Pe Alina Ciobanu am descoperit-o la Universitatea Tehnică din Moldova. Nu, nu în aule, deși frecventează Departamentul Inginerie Software și Automatică și orele cu regularitate. Lucra la secretariat cu documentația studenților și baza de date a universității și era foarte concentrată. Dedicația se vede de departe, iar planurile studentei de anul III nu pleacă departe, deși sunt foarte îndrăznețe.

În viitor, Alina, ieri studentă la Colegiul „Iulia Hașdeu” din Cahul, vrea să devină profesor de Inginerie Software și Automatică și să lucreze într-o companie IT. Promițător pentru un viitor profesionist și încurajator pentru sute și poate mii de fete de la noi, proaspăt absolvente de colegiu sau liceu, ca să opteze la fel pentru o carieră în IT. 

„IERI ELEVĂ, AZI INGINERĂ” este un documentar video care redă experiența tinerelor care și-au făcut studiile la școlile profesionale cu profil tehnic și Universitatea Tehnică din Moldova. Campania este o inițiativă a GirlsGoIT, program care a inițiat 623 fete în Dezvoltare Software, Inginerie și Electronică în 17 regiuni din Moldova, iar 15 fete au beneficiat de un stagiu de practică în companii IT.

Campania dorește să încurajeze tinerele prin ideea că ele pot să urmeze o carieră în domeniul tehnologiilor, exemplificând prin experiențe personale ale tinerelor care au câștigat experiență, făcându-și studiile în cadrul universității tehnice și colegiilor cu profil tehnic din Moldova.

Îți place povestea Alinei, vrei și tu să-ți împărtășești povestea și să-i inspiri pe ceilalți? Trimite un e-mail la adresa: girlsgoit@tekedu.org cu tema „Ieri Elevă, Azi Ingineră” și inițiatorii campaniei te vor contacta.

IERI ELEVĂ, AZI INGINERĂ este implementat de TEKEDU în cadrul programului GirlsGoIT, fiind susținut de Ellation și Ministerul Muncii, Protecției Sociale, Sănătății și Protecției Consumatorului al Austriei.

P