Zestrea moștenită din generație în generație trebuie păstrată cu sfințenie. Însă ce-ar fi să-i dăm o nouă viață? Așa și-a spus creatoarea de haine Alina Bradu atunci când la ea a ajuns o IE de aproape un secol. Cămașa, cusută 100% manual, a cucerit-o pe designera împătimită de motive tradiționale și tradiții, iar de la gând la faptă a fost doar un pas.

Mâini care au „vrăjit” motive

Alina Bradu, designeră

„Am dat recent de o IE deosebită. Probabil zestrea bunicii n-o va anula nimeni, cel puțin pentru generația mea. Așa că, minunea aceasta de cămașă, aflată în patrimoniul UNESCO, m-a cucerit repetat și am zis să facem un nou proiect – Moștenire. Am creat pentru această IE de aproape 100 de ani, creată fără mașină de cusut, cusută 100 % manual, un prototip modern, identic ca și imagine. Am rămas uimiți de designul absolut unic și creația care ne-a cucerit fără contestare”, spune Alina Bradu.

O nouă viață pentru amintiri

„Aceste motive ale neamului nostru, regăsite atât de armonios pe cămașa femeiască, și-a pierdut urma cu anii. Nu mai îmbărăcăm acele II ale bunicii pentru că au îngălbenit sau poate stofa nu mai e la modă, dar ne plac atât de mult. Am decis să le dăm o șansă în plus, iar prin proiectul „Moștenire” orice IE autentică pe care ați găsit-o în cufărul bunicii poate lua o formă modernă și poate fi purtată la orice eveniment vă doriți sau chiar zi de zi.

Feminitatea se transmite

Creatoarea de modă invită astfel toate persoanele care au o IE deosebită, veche, cu istorie, să-i dea o nouă viață și o alură modernă. „Dacă aveți și voi un asemenea anticariat, cu multă istorie și cu amintiri – ni le puteți aduce la showroom și noi vom crea o bluză modernă în baza lor. Mai mult, acum veți putea bucura toate generațiile de femei din familie cu această creație. Pentru că feminitatea, ca și tradiția, se transmit din mamă în fiică, generații la rând”, este de părere creatoarea de modă.

Distribuie articolul: