Toamna a venit și, odată cu schimbarea vremii, oamenii nu și-au adaptat doar garderoba, ci și dieta. Conform doctorului nutriționist Mihaela Bilic, există un aliment pe care ar trebui să-l consume zilnic în această perioadă. Specialista în nutriție dezvăluie care este produsul care ajută la combaterea asteniei de toamnă.

Pe măsură ce temperaturile scad, nu doar ținutele s-au schimbat, ci și alimentația. Deși sezonul fructelor de vară s-a încheiat, oamenii au acum alte opțiuni de legume și fructe. Totuși, Mihaela Bilic subliniază că pentru a combate astenia de toamnă, este recomandat un alt aliment, care nu este nici fruct, nici legumă. Este vorba despre brânză, care, conform specialistului, are efecte antidepresive.

Astenia de toamnă se combate cu brânză…topită sau prăjită. Ploaia și întunericul pot fi neutralizate cu ceva bun de mâncare. Iar brânza este ingredientul campion ca efect antidepresiv. Și nu brânza oricum, ci încălzită! Vă fac cunoștință astăzi cu 2 tipuri de brânză… altfel.

Un sortiment de brânză neatrăgătoare ca aspect, însă surprinzătoare ca gust și consistență este halloumi sau brânza cipriotă. Uscată și sărată, imposibil de consumat ca atare, halloumi se transformă spectaculos atunci când este pusă pe grătar sau în cratiță la prăjit: se rumenește frumos, se înmoaie și devine catifelată, fină, un pic elastică și savuroasă la gust. Dacă n-ați mâncat niciodată halloumi, trebuie să încercați, e unică!

Deși ciprioții au pretenția că le aparține, halloumi este întâlnită în toate țările din jurul Mediteranei, din Liban până în Turcia. În varianta originală e făcută dintr-un amestec de lapte de capră și oaie, are un punct de topire foarte înalt, motiv pentru care se pretează perfect la încălzire și gătire. De consumat cat e caldă, odată ce s-a răcit se transformă într-un cauciuc!”, a scris Mihaela Bilic, pe pagina ei de Facebook.

 

Distribuie articolul: