Produsele afrodisiace, datorită calităților de care dispun, sporesc calitatea actului intim. Află că astfel lista acestor produse este una lungă, iar pe unele dintre ele le găsești chiar în bucătăria ta.

Guaraná, originară din valea Amazonului, este un tonic general, energizant, stimulent, psihoexcitant. Doză recomandată este de 0.5 – 1 g /zi (1 – 2 capsule de 500 mg). Este contraindicată la pacienții cu boli cardiovasculare,tulburări de coagulare. Nu se administrează simultan su aspirina sau cu unele diuretice, se evita la femeile care alăptează.

Semințele de cola, provenind din arborele de cola, conțîn cafeină, teobromină, având un rol energizant, antidepresiv, diuretic și afrodisiac.

Țelină, sursă de vitamine, minerale și aminoacizi, este celebra încă din timpul Imperiului Român pentru rolul benefic în impotența, neurastenie, demineralizare osoasă.

Rădăcina de ginseng este benefică în sindromul anemic, disfuncția erectilă, îmbunătățirea spermatogenezei și creșterea fertilității, crește dorința sexuală și durata actului intim.

Ceaiul negru și verde are un efect psihoexcitant, conțînând vitamine (B2, C, P, acid pantotenic), săruri minerale, cu rol benefic în disfuncții sexuale și digestive.

Usturoiul conține vitamine și minerale, crește imunitatea și e un bun afrodisiac, însă este evitat din cauza mirosului dezagreabil.

Ceapă, sursă importantă de vitamine, săruri minerale și enzime, se folosește încă din antichitate pentru prevenirea îmbătrânirii a impotenței, sindromului neurastenic. Se consumă crudă sau combinată la salate, aperitive. Este utilă în tratamentul disfuncțiilor sexuale.

Curmalele sunt fructe bogate în vitamine și săruri minerale. Se consumă că atare și sunt recomandate bărbaților care suferă de impotența.

Cafeaua este bogată în minerale, vitamine, alcaloizi (cafeină), fiind un tonic nervos, cardiac, muscular, euforizant și psihoexcitant. Cea mai mare cantitate de cafeină o regăsim în cafeaua verde, procesul de prajire reduce cafeină disponibilă. Este contraindicată în boli cardiovasculare, guță.

Bulbii de ghimbir și condimentul rezultat (curry) are efect afrodisiac și benefic digestiv, fiind util mai ales la bărbații vârstnici cu difunctii erectile și libido scăzut.

Mierea de albine este bogată în minerale și vitamina B5, fiind un bun antioxidant, energizant, afrodisiac (crește dorința sexuală). Intervine în metabolismul hormonilor estrogeni și a testosteronului (starea de bine, satisfacția sexuală și atractivitatea la ambele sexe).

Ciocolată conține feniletilamina (induce o stare de bine și de visare similară endorfinelor) și precursori de serotonină, fiind euforizantă și psihoexcitanta.

Stridiile sunt bogate în zinc, necesar pentru sinteză testosteronului și spermatogeneza, susține funcția sexuală masculină dar cresc și apetitul sexual al femeilor.

Ardeiul iute conține capsaicina, substanță care stimulează terminațiile nervoase periferice și crește pulsul periferic (senzație de fierbințeala), intervine în eliberarea endorfinelor (senzația de plăcere). Similar ar acționa și alte alimente iuți / fierbinți că piperul sau usturoiul.

Nucșoară este un condiment cu efect afrodisiac, care crește fertilitatea femeilor.

Busuiocul este euforiant, crește atractivitatea sexuală și fertilitatea.

Sunt de asemenea utile: migdalele, avocado, sparanghelul, rucolla, uleiurile volatile de scorțișoară, cuișoare, ienupăr.Înainte de actul sexual se recomandă: fructe, legume, rădăcinoase, icre, peste, brânzeturi, șofran, miere de albine, țelină, scorțișoară. Se evita în acel context alimentele acre, amare, sărate sau puternic mirositoare.

Sursa: Kudika.ro

Distribuie articolul: