Cuvântul arfodiziac înseamnă substanță care stimulează apetitul sexual. Oamenii știau despre aceste produse naturale care trezesc senzualitatea, excită simțurile și stimulează libidoul încă din vremuri antice, când le foloseau cu bună știință, în speranța de a trăi o viață amoroasă cât mai intensă.

Termenul de afrodisiac provine de la zeița greacă a iubirii Afrodita care înnebunea oamenii cu pasiune și dorință trupească, iar plantele pe care oamenii acelor vremuri le preparau cu măiestrie erau nenumărate.

Lucrurile nu s-au schimbat prea mult de-atunci în ceea ce privește afrodisiacele (în afară de faptul că a fost descoperită și existența altora), oamenii folosind în continuare astfel de alimente. Totodată, majoritatea oamenilor de știință cred că în cazul afrodisiacelor nu este vorba decât de efectul Placebo: mintea noastră se păcălește singură crezând că o plantă sau un aliment poate să stimuleze erotismul.

life.ro

Este dovedit însă că unele alimente determină dorința sexuală și o creștere a cantității de sânge care circulă spre organele sexuale. Astfel, creează o stare amplificată de excitație sexuală și o performanță mai bună în dormitor. O serie de alimente crește secreția de hormoni masculini și feminini, în timp ce altele îmbunătățesc starea de spirit sau stimuleză producția de spermă, scrie life.ro.

Mihaela Bilic, specialist în nutriție, explică care sunt acele alimente care ne pot crește apetitul sexual și cum fac ele acest lucru:

Sexualitatea se află la granița dintre psihic și fizic, așa că nu strică să apelăm la alimente afrodiziace, fie și pentru efectul lor placebo. Lista produselor HOT e lungă: stridii, ciocolată, șampanie, vanilie, trufe, țelină, caviar, căpșune etc. Toate sunt bănuite că ar mari capacitățile fizice și emoționale ale candidaților la performanțe sexuale, iar unele chiar au suport științific:

  •  stridiile conțin zinc care stimulează producția de testosteron (hormon masculin);
  •  țelina conține androsteron, alt hormon masculin;
  •  ciocolata conține teobromină și feniletilamină, substanțe cu proprietăți euforizante;
  • usturoiul determină eliberarea de oxid nitric în sange (substanța activă din Viagra) și îmbunătățește erecția în mod direct; aveți grijă la miros, poate să va alunge partenera;
  •  mamăliga consumată frecvent crește sexualitatea și libidoul prin stimularea secreției de dopamină;
  • vinul, fie el roșu sau alb, înlătură inhibiția și crește curajul; atenție, consumat în exces induce somnolența și înmoaie… corpul!

kfetele.ro

  • ghimbirul are proprietăți afrodiziace și revigorante; la arabi e folosit până și în prăjituri, poligamia nu e o sarcină ușoară;
  •  nucșoara conține doze mici de amfetamine cu efect halucinogen, aviz amatorilor de vin fiert;
  • vanilia și scortișoara stimulează secreția de endorfine și au efect euforizant;
  •  căpșunele, fructele de pădure și kiwi conțin acele semințe mici ce declanșează producția de feromoni responsabili de atracția sexuală.

„Dacă alimentele afrodiziace sunt doar un mit sau chiar realitate e greu de spus. Știinta nu a reușit să identifice algoritmul după care se produce chimia între două persoane”, a explicat Mihaela Bilic.

Sursa: unica.ro