Una dintre cele mai neplăcute probleme cu care ne confruntăm periodic sunt alergiile. Acestea ne provoacă multe incomodități printre care se numără și slăbiciunile cu care este aproape imposibil să lupți. Pentru evitarea alergiilor este necesară identificarea corectă a alergenului, care se realizează în urma analizelor în condiții de laborator. Tratamentul reușit al unei alergii depinde de identificarea alergenului, care ulterior trebuie să fie evitat.

Dar cum are loc depistarea corectă a alergenului în contextul în care aceștia sunt o mulțime?

Noutăți de la Alfa Diagnostica! La Hypermarketul Analizelor Medicale Alfa Diagnostica se poate alege și comanda investigarea pentru depistarea aproape oricărui alergen.

Alergenii analizați sunt prezentați în formate diferite – câte unul sau mixte (paneluri). Metodele utilizate (analiza imunofermentă, imunoblot, ImunoCap, CAST)  au o sensibilitate înaltă. Rezultatele sunt prezentate imunologului în formatul necesar (calitativ, semnificativ sau cantitativ).

Rezultatele multor teste sunt gata în aceiași zi sau în a doua zi, excepție fac alergenele exotice care vor fi analizate mai mult timp.

Azi, majoritatea alergologilor din Republica Moldova recomandă pacienților săi să treacă testarea la Alfa Diagnostica pentru depistarea cauzei alergiei.

Pregătirea pentru analiză

Pentru efectuarea analizelor nu este necesară o prgătire specială, chiar dacă pacientul administrează preparate antihistaminice. În cazul administrării hormonilor glucocorticoizi, analizele se vor da la patru săptămâni după sistarea preparatului.

Detalii citiți pe site-ul oficial al Alfa Diagnostica.