La întâlnirea recentă cu renumitul autor Aleksandr Litvin, fanii din Chișinău nu au ezitat să-l întrebe pe cercetătorul rus de unde se trage cutremurul recent, resimțit în țară. Cum explică Litvin legătura dintre cutremur și eclipsa inelară de Soare din 1 septembrie 2016, vedeți mai jos.

„Călătoresc mult, ajung în diferite locuri de pe planetă, chiar și prin locurile în care se află megaliții lăsați de oamenii preistorici. Aceștia ocupă de obicei funcția unor observatoare. Acolo pot fi stabilite exact eclipsele, solstițiile și echinocțiile. Vă întrebați pentru ce?

Ultima, cea mai recentă eclipsă de Soare, a avut loc pe 1 septembrie. Ce se întâmplă în timpul elipsei? Umbra Lunii se mișcă pe suprafața Pământului, cauzând schimbarea geometriei lui. Dintr-o parte, fenomenul provoacă mareea, iar pe uscat – ridicarea scorței. De partea cealaltă a Pământului, au loc fenomene inverse, iar dacă fâșia de influență nimerește pe o zonă seismică, au loc cutremure sau dereglări tehnice. 

 

Cu jumătate de an înainte de tragedia de la Cernobîl, a avut loc o eclipsă. Cu jumătate de an înainte de cutremurul din Hiroshima, a avut loc o eclipsă; cu jumătate de an înainte de marele cutremur din România, a avut loc o eclipsă. Fluctuațiile au loc lent, cam la jumătate de an. E destul de simplu să prevedeți asta, urmărind proiecția umbrei lunii pe o parte a globului și pe cealaltă.

După eclipsa din 1 septembrie, am analizat coordonatele părții opuse sectorului umbrit de eclipsă. Acolo s-au dovedit a fi insulele Hawaii, unde a pornit un uragan. În SUA au avut loc cutremure și explozia unei rachete.

 

Pe partea opusă zonei în care e văzută eclipsa, are loc sporirea gravitației. Scoarța terestră începe să se miște la propriu. Se mai întâmplă și un proces legat de intuiție, de luarea deciziilor. Cu cât mai mare e gravitația, cu atât mai mult scade intuiția. Explozia rachetei a fost legată de decizia incorectă a celor care au lansat-o. 

Eclipsele și paradele planetelor cu adevărat ne influențează foarte mult. Fiecare dintre noi deține o funcție gravitațională”, a explicat Litvin.

 

Distribuie articolul: