Spațiul de pe strada Columna a capitalei, destinat comercializării lucrărilor pictorilor și meșterilor populari, este aproape gata pentru exploatare. Responsabilii din cadrul Primăriei Chișinău afirmă că numărul solicitărilor este mare, iar aleea va fi ocupată prin rotație, scrie AGORA.md.

Aleea pictorilor urmează să fie conectată la rețele de energie electrică. Odată cu această etapă, lucrările vor fi considerate finalizate.

Potrivit viceprimarului Inga Ionesii, urmează să fie stabilite reguli clare cu privire la persoanele care vor putea comercializa în acel spațiu.

„Să fie finalizate lucrările și o să începem emiterea permiselor. Comercianții vor activa în bază de rotației pentru că solicitări sunt foarte multe”, spune Ionesii.

Astfel, persoanele vor obține drept de comercializare pentru 15 zile, după care spațiile vor fi folosite de alte persoane pentru 15 zile.

La această etapă, municipalitatea a înregistrat 60 de cereri din partea pictorilor. Și din partea meșteșugarilor, deopotrivă sunt foarte multe solicitări. Spațiul dispune de 20 de instalații pentru comercianți.

„Acest loc este destinat să atragă turiștii și să promoveze cultura și tradițiile naționale. Respectiv, acolo nu pot sta persoane care vând cușme sovietice, dar persoane cu lucrări care reprezintă tradițiile moldovenești. Lucrăm cu Uniunea Meșterilor Populari”, a spus Inga Ionesii.

Amintim că pentru amenajarea aleii de pe strada Columna au fost prevăzute 60 mii de euro, bani oferiți de Agenția Turcă pentru Cooperare Internațională.

Distribuie articolul: