Echipa Run Pink Moldova aduce anul acesta cursa internațională RACE FOR THE CURE în Moldova! Acest eveniment caritabil este cel mai mare și cel mai de succes eveniment mondial cu scopul de educație și colectare de fonduri pentru lupta împotriva cancerului mamar! Comunitatea Run Pink Moldova au început să organizeze astfel de maratoane de caritate din 2016 și sunt la cea de-a 4-a ediție a maratonului Run Pink Moldova și prima ediție RACE for the CURE Moldova!


Duminică, pe 6 octombrie 2019, suntem așteptați la Race for the Cure Moldova în parcul Valea Morilor. Organizatorii invită persoanele de toate vârstele și nivelurile de fitness, de la amatori la alergători de performanță să-și aleagă categoria de cursă:

CATEGORII CURSĂ:
• Alergare 5 km – pentru profesioniști și amatori
• Alergare 2,5 km – pentru amatori
• Fitness Walk 5 km – plimbare la pas rapid (jogging)
• Fun Walk 2,5 km– plimbare la pas ușor

Adriana Rotaru, inițiatoarea maratoanelor de caritate pentru Run Pink Moldova explică că “prin participarea la RACE FOR THE CURE Moldova te vei alătura unei mișcări internaționale care sărbătorește supraviețuitoarele / supraviețuitorii cancerului și onorează pe cei care au fost răpuși de această boală. RACE FOR THE CURE a ajuns la peste 140 de curse, cu peste 850 mii de participanți.”

Participanții la cursă au posibilitatea să aleagă din 3 tipuri de bilete: standard (120 lei), prieteni (330 lei) și corporativ (500 lei). Din banii colectați se vor fabrica peruci din păr natural, ce sunt oferite gratuit, și organizarea taberei de recuperare Run Pink Retreat ediția 4 pentru femeile ce au trecut sau încă mai lupta cu cancerul organizate de Dorina Baltag. “Anul acesta am introdus și opțiunea participarea în echipe. Aceasta le permite susținătorilor noștri să devină căpitani de echipe prin organizarea unei echipe de minim 5 persoane. Căpitanii de echipă au ocazia să participe gratuit la cursă, iar cea mai numeroasă, costumată sau inimoasă echipă va fi premiată de noi ” povestește Dorina, co-organizatoarea maratonului.

De asemenea în cadrul evenimentului participanții vor avea ocazia să participe la o serie de activități educative și de susținere:

  • activități interactive pentru copii – oferite de echipa EduJoc;
  • consultații cu doctorul oncolog-mamolog Natali Celac despre metodele de prevenție a cancerului mamar;
  • jocul Adevărat sau Fals – prin care participanții pot deconstrui miturile și stereotipurile despre cancer;
  • #donezcosita – cosițele pot fi aduse și donate la maraton sau frezate la fața locului de către un frizer profesionist.
  • #funditaroz – crearea unei fundițe „umane” roz prin implicarea participanților

Mai multe detalii despre eveniment AICI

Biletele în vânzare le găsiți pe iTicket