Te-ai gândit vreodată că pentru unii copii minunea înseamnă o pereche de ghetuțe, o masă caldă sau lemnele de foc? Și, uneori nici de aceasta nu au parte…, încurajator e faptul că situația poate și trebuie schimbată, și ție îți e în puteri. Cum poți aduce zâmbete pe fețele a 700 de copii, înainte de sărbătorile de iarnă, vezi mai jos. 

La data de 7 decembrie s-a dat startul la Maratonul minunilor pentru 700 de copii vulnerabili. Acțiunea va dura 20 de zile (7-27 decembrie), timp în care, maratoniștii, pasionații de alergare sau iubitorii de noi provocări sunt îndemnați să formeze grupuri a câte 3 persoane și să alerge cumulativ 700 km per grup. Atât efortul lor, cât și minunile pot fi susținute cu o donație aici.

Maratonul este lansat de către Copil, Comunitate, Familie (CCF Moldova) alături de Iulian Bercu, ambasadorul organizației, pentru a încuraja oamenii să contribuie la colectarea de fonduri în sprijinul celor 700 de copii, pe care CCF Moldova îi va ajuta, în următoarea perioadă, să rămână alături de cei dragi și să crească ACASĂ.

„Vom avea o șansă unică să ajutăm 700 de copii să se gândească în noaptea de Revelion la povești și nu la mâncare!”, a menționat Iulian Bercu.

Conform datelor statistice, până la declanșarea pandemiei, fiecare al zecelea copil din Moldova era afectat de sărăcia extremă, ceea ce înseamnă că fiecare al zecelea copil se culca noaptea flămând.

Sărăcia ne privează VIITORUL de educație, reduce oportunitatea dezvoltării potențialului propriu, inhibând dezvoltarea fizică și cognitivă, iar pe termen lung crește probabilitatea de șomaj, trai în sărăcie și excluziune socială. Cu cât sunt mai săraci părinții, cu atât vor fi mai săraci și copiii lor. Acest cerc vicios poate fi întrerupt, cu sprijinul nostru al fiecăruia, având grijă de comunitățile în care ne cresc copiii țării.


Acțiunea este susținută de către Garmin Moldova, Chateau Vartely, AZART Outlet, Fourchette și Avante Moldova, care vor oferi premii generoase primelor 7 echipe care vor acumula câte 700 km.

Distribuie articolul: