Alarme și împușcături. În localitățile de la frontieră răsună alarma și au fost auzite împușcături. Potrivit N1, sârbii din Kosovo ar fi ridicat baricade pe străzi, iar forțele speciale kosovare ar fi început să ia cu asalt locații. Kosovo a închis punctele de trecere a frontierei cu Serbia, iar forțele militare sârbe au fost trecute în stare de alertă. 

Podul care leagă Kosovo de Serbia, a fost blocat de forțele speciale kosovare. Totodată, Și Kosovo-online raportează că forțele speciale ale Kosovo preiau controlul graniței cu Serbia.  

În schimb, sediul forțelor de menținere a păcii KFOR a spus că „monitorizează situația și acum colectează informații”.

Motivul nemulțumirii cetățenilor a fost schimbarea regulilor de călătorie în Kosovo. Cetăţenilor cu acte sârbe li se va elibera un document de intrare şi ieşire, iar pe 1 august va începe reînmatricularea vehiculelor cu numere din Republica Serbia către Kosovo. 

Se observă că la intrarea și ieșirea din Kosovo s-a format un blocaj de trafic. Pasagerii care călătoresc din Serbia sunt sfătuiți să se întoarcă.

Președintele sârb Aleksandar Vučić a declarat deja că Serbia „nu a fost niciodată într-o situație mai complexă și mai dificilă decât în ​​prezent”. El a cerut părților să rămână calme și a subliniat că „dacă nu vor să păstreze pacea, Serbia va câștiga”.

Potrivit mai multor surse,  Vučić  intenționează să facă o adresă de urgență către națiune cu privire la situația din Kosovo.

Distribuie articolul: