Astăzi, 15 ianuarie se împlinesc 171 de ani de la nașterea marelui poet, Mihai Eminescu cu această ocazie trupa Akord i-a adus un omagiu poetului și a lansat o melodie pe versurile poeziei: „Ochiul tău iubit”. 

„Pe vârfuri de stâncă, bătuți de rafalele unui vânt puternic și cuprinși de frig – astfel am filmat noi această piesă „Ochiul Tău Iubit”. Unde, dacă nu la înălțime, trebuie și merită să lansăm astfel de opere muzicale. Suntem bucuroși și fericiți că ne-a reușit! Vă îndemnăm și pe voi, dragilor, să apreciați aceste versuri, această muzică și acest clip.

Lansăm „Ochiul Tău Iubit” cu ocazia Zilei Culturii Naționale, sărbătorită atât în Republica Moldova cât și în România și în ziua în care omagiem măreția culturală și talentul lui Mihai Eminescu. Am interpretat de mai multe ori această piesă, acompaniați de orchestre simfonice, la Chișinău, Iași și București, acum însă a venit momentul unui clip oficial. Așa s-au așezat stelele.

Mulțumim maestrului Eugen Doga pentru splendida și pătrunzătoarea muzică, dar și pentru încrederea ce ne-a oferit-o.

Trăim din plin viața și acceptăm sacrificiile de dragul muzicii, fiindcă ea este misiunea noastră și ne străduim s-o facem, de fiecare dată, mai bună și mai bună. Mulțumim spectatorilor noștri și admiratorilor creației AKORD, pentru faptul că ne susțin și sunt alături de noi la fiecare premieră muzicală.
Clipul „Ochiul Tău Iubit” a fost filmat pe platourile inedite ale Rezervației peisagistice Țipova, de echipa CAYFOZ Production. Producția muzicală a fost mixată și masterizată de Sergiu Teacă. Muzică: Eugen Doga. Versuri: Mihai Eminescu.”Ascultă melodia și spune-ne ce părere ai. 

Amintim că aceste versuri au mai fost puse pe muzică și interpretate de soprana Valentina  Nafornița.

Distribuie articolul: