Se spune că intervalul de vârstă între 9-12 luni la bebeluși este una dintre perioadele cele mai frumoase, deoarece este momentul când copilul începe să perceapă lumea din jur, se pun bazele socializării și se formează dexteritățile celui mic. Important, în această etapă, este să i se acorde atenție maximă și să se pună accent pe abilitățile sale motorice și de mișcare. Iată câteva activități recomandate pentru cel mic de către specialiștii din creșa pentru copii Butterfly Mary.

1. Utilizează cărțile senzoriale

Chiar dacă acestea au fost introduse în rutina copilului începând cu vârsta de 3-4 luni, nu este cazul să renunți la ele, ci să optezi pentru modelele mai complexe, eventual cele care au integrate fermoare, lăcățele sau cleme de conectat. În acest fel, bebelușul începe să formeze conexiuni, să găsească firul logic. În plus, acest tip de activitate este recomandat cu încredere de către specialiștii Montessori, cei care pun un accent major pe nevoia de a forma la copii anumite deprinderi. Există cărți senzoriale sub formă de cub cu diferite laturi, pe care le poți lua la plimbările zilnice sau la picnicurile pe care le faci cu cel mic.

2. Folosește jucăriile de sortare și grupare

Una dintre abilitățile de bază pe care în acest interval de timp trebuie să o obțină bebelușul tău este cel de a grupa jucăriile, de a înțelege criteriile de împărțire pe grupe. De aceea poți opta pentru așa numitele jucării sorter, care îl învață formele și diferențele. Nu este cazul să alegi chestii prea sofisticate. Poți începe cu două sau trei forme, astfel încât cel mic să se învețe cu ele și să le poată grupa.

Totodată, în această categorie pot fi incluse și activitățile pe care i le realizezi tu. De exemplu, poți să-l înveți, utilizând niște fișe colorate printate, să grupeze anumite culori sau anumite printuri.

3. Fă cât mai multe plimbări în aer liber

Mama natură este cel mai mare loc de joacă, loc în care poți să-i dezvolți celui mic aptitudinile de mișcare și interacțiune, evident cu grija și atenția de rigoare. De exemplu, îl poți pune de-a bușilea prin iarbă și va începe să pipăie și să simtă texturi noi. Sau îl poți lăsa să pipăie scoarța copacului. Plimbările cu căruciorul prin parc îi vor dezvolta atenția și va putea face distincție între diverse sunete, culori, texturi.

4. Lasă-l să socializeze

Cel mai bun lucru pentru bebelușul tău e să-l lași să socializeze cu semenii de o vârstă sau mai mari. Conexiunea dintre copii este cu totul deosebită și vei vedea care este impactul asupra celui mic. Va începe să fie mai activ, să vocalizeze și să zâmbească din plin.

Acum toate aceste activități sunt disponibile pentru copilul tău și în creșa Butterfly Mary. Dotată după ultimele tendințe, cu specialiști calificați, aceasta va deveni locul preferat al copilului tău.

Butterfly Mary – grădinița Oamenilor Mari!

P