Multe persoane se confruntă cu acest termen de „piele sensibilă”. Însă, adevărul e că acest termen semnifică nu un tip de „piele”, ci mai degrabă este o afecțiune, spun medicii dermatologi.

Dacă pielea ta este sensibilă, cel mai probabil ai senzații de mâncărime și arsură. Cel mai adesea, pielea sensibilă nu este corect pregătită pentru a face față condițiilor dure de mediu. Adică: vânt, aer uscat, poluare, frig sau căldură excesivă. 

Trebuie să știi că o piele bine hidratată, atât la interior, cât și la exterior, va fi mai bine echipată pentru a lupta cu diverși declanșatori, precum factorii de mediu.

Foto: cufarulcudichiseli.ro

Pielea sensibilă diferă de pielea sensibilizată, aceasta este mai frecvent uscată, deshidratată și reactivă. Poate pierde ușor apa și lipidele protectoare. De obicei, uscăciunea este însoțită de senzație de tensiune, usturime, mâncărime sau chiar arsură.

De ce trebuie să ții cont, pentru a avea un ten sănătos? Trei, cei mai importanți factori:

Foto: avantaje.ro

Dieta și stilul de viață pot afecta pielea sensibilă

Lipsa hidratării accentuează problemele cu care se confruntă o piele sensibilă. Nu uita să bei apă pe tot parcursul zilei și să eviți excesul de băuturi diuretice, precum cafeaua, ceaiurile care conțin cofeină, dar și alimentele bogate în sodiu.

Alege produse de îngrijire potrivite pentru tine

Ceea ce mănânci, dar și ceea ce pui pe piele este foarte important. Probabil că ai avut deja multe experiențe nefericite cu produse care ți-au sensibilizat tenul și au provocat iritații sau chiar acnee. Este important să alegi produse special formulate pentru tenul sensibil, care conțin ingrediente active blânde. Însă, nu uita nu fă teste pe fața ta, până găsești produsul care cu adevărat ți se potrivește. Consultă un medic, el îți poate spune exact și concret, de ce are nevoie fața ta.

Limitează timpului petrecut în duș sau în cadă

Apa caldă și dușurile sau băile lungi elimină grăsimea naturală de pe piele și o usucă. Tocmai de aceea, sunt recomandate dușurile scurte de aproximativ 10 minute, cu apă călduță, nu fierbinte.

Sursa: andreearaicu.ro 

Distribuie articolul: