Tenul este principala grijă a femeilor trecute de prima tinereţe, dar şi a celor care ştiu că trebuie să aibă grijă de el încă de la vârste fragede pentru a avea un aspect luminos şi mereu proaspăt.

Înainte de a-ţi hidrata tenul, un pas important îl reprezintă curăţarea acestuia în profunzime. Dacă vrei să te asiguri că soluţia pe care o foloseşti pentru a-ţi igieniza tenul este 100% naturală, cel mai bine ar fi să o prepari chiar tu, folosind 2 ingrediente cât se poate de simple.

Masca de faţă pe bază de ulei de cocos şi bircarbonat nu numai că îţi va curăţa tenul în profunzime, ci te va face să arăţi cu 10 ani mai tânără, ştergând orice imperfecţiune a pielii.

Cum prepari masca din ulei de cocos şi bicarbonat?

Ingrediente:

1 linguriţă de bicarbonat

2 linguriţe de ulei de cocos

Mod de preparare:

Pentru a prepara această mască ai nevoie de un bol în care să amesteci cu atenţie cele două ingrediente, uleiul de cocos şi bicarbonatul. După ce amestecul tău s-a transformat într-o pastă, aplică-l cu atenţie pe toată suprafaţa tenului, potrivit healthytipsworld.net.

Lasă masca să acţioneze timp de 5 minute, după care clăteşte-te cu apă caldă. În timp ce înlături masca, încearcă să îţi oferi un moment de relaxare, masându-ţi cu grijă pielea de la nivelul feţei.

Prepara o masca proaspata pentru fiecare utilizare.

Cum te ajută masca cu ulei de cocos şi bicarbonat?

Masca cu ulei de cocos şi bicarbonat are proprietatea de a elimina celulele moarte de pe suprafaţa tenului, înlătură murdăria, roşeaţa, cicatricile şi luptă împotriva acneei.

Pentru că bicarbonatul are rolul de a menţine Ph-ul pielii la un nivel normal, acesta te ajută să scapi de coşuri, în timp ce uleiul de cocos are un puternic efect antibacterian. Hidratează tenul şi îndepărtează că prin minune petele de pe faţă.

sursa: avantaje.ro

Citește și: Asigură-ți bunăstarea pielii tale pe timp de iarnă, urmând aceste 15 sfaturi de îngrijire

Distribuie articolul: