Asociația Companiilor de Creație din Moldova COR, în parteneriat cu Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK aid, anunță concurs pentru aplicații din partea Companiilor creative care doresc să își internaționalizeze afacerile, să găsească noi parteneriate și/sau să-și lărgească spectrul de cunoștințe și abilitățile practice ale angajaților lor.

Scopul Programului Bridge to global market este de a contribui la creșterea competitivității companiilor creative pe piața locală și internațională prin dezvoltarea de abilități, crearea oportunităților de export și creșterea ponderii de servicii cu valoare adăugată în industriile creative.

Programul Brigde to global markets 2020 oferă finanțare de pînă la $1000 USD per companie pentru susținerea participării la evenimente internaționale precum: traininguri / Programe Educaționale; Conferințe / Forumuri / Summituri; Expoziții; Festivaluri, Concursuri.

Companiile vor fi co-finanțate pentru participare la evenimentele internaționale, prin acoperirea costurilor de transport si/sau cazare si/sau taxe de participare, până la $1000 USD per companie pe an. Suma alocată poate fi folosită pentru unul sau mai multe evenimente sau pentru unul sau mai mulți membri ai echipei.

Doina Nistor, Directoarea Proiectului de Competitivitate din Moldova: Industria creativă la nivel global se află pe un val de dezvoltare, iar Republica Moldova dovedește potențial prin existența talentelor și a celor peste 13 mii de tineri angajați în sector. Tocmai de aceea, partenerii strategici USAID, Suedia și UK aid, susțin Asociația COR și companiile creative pentru a-și extinde parteneriatele și a investi în a-și dezvolta abilitățile tehnice. Moldova are capacitate de a excela în domenii de nișă și a absorbi tehnologii revoluționare precum realitate virtuală și augmentată, motion capture, pentru a presta servicii de post producție video și audio, dezvoltare de jocuri, procesare și producție de sunet și efecte speciale.

La Programul Bridge to Global Markets 2020 pot aplica companiile creative din Moldova, membre ale Asociației COR și/sau rezidenți ai Centrului Creativ Artcor. Pentru mai multe detalii despre cum puteți deveni membru COR

Olga Radu, Președinta Asociației COR: Oportunitățile de export oferite prin intermediul Programului Bridge lansat de către Asociația COR, pot propulsa talentele generatoare de produse și servicii creative spre piețe internaționale. Orientarea spre export a organizațiilor din industriile creative este unul dintre scopurile de bază ale Asociației COR.

Perioada de desfășurare
Asociația COR va co-finanța călătoriile internaționale în cadrul Programului Bridge to global
markets 2020 în două etape:

Etapa I pentru călătoriile în perioada 1 Martie 2020 – 31 Iulie, 2020. Termen limită pentru aplicări –15 Februarie, 2020.

Etapa II pentru călătoriile în perioada 1 August 2020 – 31 Decembrie 2020. Termen limită pentru aplicări –10 Iulie 2020.