Starea de sănătate a tânărului de 27 de ani a stârnit numeroase dezbateri în media. La repetiţiile tehnice el nu a putut fi prezent. L-a înlocuit sora sa, cea care a compus piesa câștigătoare. Mai multe publicații au scris că artistul are nevoie de un transplant de inimă, însă agentul acestuia spune că în realitate Salvador Sobral a fost nevoit să facă o operaţie de hernie, dar această intervenţie nu i-a pus în pericol viaţa şi nici cariera.

„Zvonurile privind problemele cardiace sunt complet false. Se simte foarte bine după operaţia de hernie, se recuperează. Participarea la Eurovision nu reprezintă un risc şi nici cariera lui nu este în primejdie. Aproape toate concertele lui Salvador sunt sold-out“, a explicat reprezentanta artistului, citată de wiwibloggs.

La conferinţa de presă susţinută după finală, câştigătorul Eurovision 2017 a insistat asupra faptului că îşi doreşte să existe mai multă muzică de calitate:

„Nu am scris niciodată o piesă pentru a fi difuzată la posturile de radio. După acest festival şi după ce am cântat această piesă minunată, cred că oamenii au ajuns să mă cunoască mai bine şi pentru acest lucru sunt fericit. Sper ca victoria mea să producă o schimbare nu doar în ceea ce priveşte concursul Eurovision, ci şi în muzica pop. Dacă voi reuşi să schimb ceva în muzica pop din lume, pentru că oamenii ascultă doar piesele care sunt difuzate de radiouri, voi fi mai mult decât fericit.“

Pe lângă pasiunea pentru muzică, Salvador Sobral este dedicat cauzei refugiaţilor şi nu a ratat şansa ca să își expună poziția despre acest subiect la Eurovision 2017. La conferinţa de presă susţinută după prima semifinală a show-ului, câştigătorul Eurovision 2017 a purtat un tricou cu mesajul: „S.O.S. Reufugees“.

„Dacă am parte de expunere europeană, vreau să profit pentru a transmite un mesaj umanitar. Oamenii vin în Europa în bărci din plastic şi li se cere să prezinte certificatul de naştere pentru a putea intra într-o ţară. Aceşti oameni nu sunt imigranţi, sunt refugiaţi care fug de moarte. Nu faceţi greşeli. Există atât de multă birocraţie în taberele de refugiaţi din Grecia, Turcia, Italia, noi ar trebui să contribuim la crearea unor căi legale şi sigure pentru ca aceşti oameni să aibă un viitor“, a declarat Sobral.

Sursa: adevarul.ro