Frumosul și pitorescul plai al Republicii Moldova este redescoperit și în acest an, în cadrul campaniei naționale #NEAMPORNIT, lansată oficial în 2020 de Agenția de Investii ,,Invest Moldova”, în contextul în care sectorul turismului a fost grav afectat de pandemie și actorii din industrie aveau nevoie mai mult ca niciodată de susținere. Pe de altă parte, locuitorii Republicii Moldova, care nu mai aveau posibilitatea să călătorească peste hotarele țării, erau în căutare de destinații pe care să le viziteze aici acasă.

satul Pelinia, raionul Drochia

Campania #NEAMPORNIT este orientată spre promovarea obiectivelor turistice mai puțin cunoscute și are scopul de a încuraja cetățenii Republicii Moldova să călătorească în ținutul natal. După o creștere în 2022 cu 56%, comparativ cu anul 2021 a turismului intern, dăm start unei noi etape a Campaniei Naționale NeamPornit. În anul 2022, echipa campaniei a descoperit și a promovat peste 100 de destinații din circa 30 localități ale țării. Toate ele au fost reflectate de multiple ori pe platformele pe care le deține fiecare membru al echipei, astfel încât fiecare punct vizitat și  explorat a devenit un reper bifat, pentru cetățenii din Republica Moldova, precum și pentru diasporă și oaspeții țării.

Destinațiile descoperite și promovate în anul 2022 s-au regăsit în topuri și clasamente realizate atât de actorii din industria turismului, cât și de presa națională. De asemenea, unele dintre acestea au obținut și premii la Moldova Tourism Forum, ediția 2022.
Cu siguranță, în Republica Moldova există multe locuri extraordinare pe care încă nu ați reușit să le descoperiți, iar pentru a afla care sunt aceste destinații, sunteți invitați să urmăriți platforma și în acest an! Atunci, #NeamPornit să facem cunoștință mai îndeaproape cu destinațiile turistice mai puțin cunoscute ale Moldovei, care ne vor lăsa impresionați pentru mult timp.

satul Pelinia, raionul Drochia

În acest an, cea de-a 4-a ediție a campaniei #NeamPornit, vă așteaptă noi destinații turistice, noi experiențe autentice, noi evenimente de importanță locală și regională. Totodată, în procesul de dezvoltare a campaniei #NeamPornit pentru anul 2023 are ca scop diversificarea produsului turistic, astfel încât va cuprinde destinații turistice din toate regiunile țării, subliniind astfel  necesitatea valorificării potențialului turistic al localităților noastre.
Dacă aveți în localitatea dumneavoastră obiective turistice încă nedescoperite, tradiții culturale și culinare deosebite ce trebuie să le cunoască o țară întreagă sau evenimente de promovare a turismului local, dar și a destinațiilor de top, aveți posibilitatea să invitați în ospeție echipa #NeamPornit pentru afla toată țara despre potențialul turistic al localității sau a regiunii dumneavoastră.

Echipa care va contribui la dezvoltarea și promovarea campaniei în acest an este formată din mai mulți bloggeri de turism, jurnaliști, fotografi, specialiști în turism printre care:
Echipa TURisto ACTIVisto
Portalul calatoriicugust.com
Blogul de turism ETNOtravel
Emisiunea Popas turistic de la Radio Moldova
Centrul de Informare Turistică Călărași

satul Pererîta, r. Briceni să descoperim Casa muzeu a celui mai remarcabil poet al neamului nostru – Grigore Vieru


Campania #NeamPornit din acest an, este susținută de Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Agenția de Investiții destinată promovării și susținerii produsului turistic național. Pentru noi experiențe și aventuri accesați site-ul neampornit.md.
Moldova își așteaptă turiștii, așa că, #NeamPornit la drum!
Pe rețelele sociale campania poate fi urmărită:
facebook – www.facebook.com/neampornit
instagram – https://www.instagram.com/be_our_guest_moldova