Ești o tânără antreprenoare, iar compania ta are mai puțin de doi ani de când este înregistrată? Este șansa ta de a obține un grant pentru dezvoltarea companiei în cadrul unui proiect de suport, inițiat de Oorganizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Aplică la granturile destinate femeilor antreprenoare în cadrul Programului-pilot „Femei în afaceri”, inițiat de ODIM! Completează formularul până la 30 noiembrie 2017.

Pentru participare la Componenta II a Programului, solicitantul trebuie să întrunească mai multe criterii de eligibilitate, expuse în descrierea proiectului. Pentru completarea formularului electronic va fi necesar să atașați o serie de acte și tabele pe care le puteți descărca de AICI.

Următorul pas va fi să completezi formularul și să descrii serviciile de dezvoltare de care are nevoie compania ta.

ODIMM va selecta cel puțin 100 de proiecte eligibile pentru finanțare. Valoarea maximă a grantului constituie 165 mii lei, dintre care 110 mii lei vor fi direcționați pentru efectuarea investiției propriu-zise, iar 55 mii lei sunt destinați pentru dezvoltarea afacerii: cercetare, consultanță și instruire.

Pentru realizarea etapei a III a acestui Program vor fi selectate companii, gestionate de femei active pe piață mai mult de 2 ani, care își propun investiții majore pentru extinderea pieței de desfacere și promovarea exporturilor. Suma maximă a grantului va fi de circa 1,6 milioane lei. Cea mai mare parte a acestei sume vor fi oferiți pentru echipament, utilaj, lucrări de modernizare și extindere. Totodată, vor fi alocate resurse financiare pentru suport consultativ direcționat spre maximizarea impactului investițiilor.Perioada de implementare a acestui Program este de 3 ani, din bugetul statului vor fi alocate 51,5 milioane lei.

Precizăm că prima etapă a acestui proiect a avut loc toamna aceasta în nordul Republicii Moldova. Atunci a fost efectuată școlarizarea și ghidarea viitoarelor antreprenoare în lumea businessului, fiind prima etapă a programului guvernamental „Femei în Afaceri”, gestionat de către Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii. La cursurile organizate în orașul Soroca au participat femei din raioanele Soroca, Dondușeni, Florești, Ocnița, Drochia

Distribuie articolul: