Acum două luni au ajuns în Centrul Maternal „În braţele mamei”: el, puiul de om plin de energie, dar suferind de malnutriţie, şi ea, mama lui, aflată la limita disperării. Unica rază de lumină în povestea lor era faptul că erau împreună, iar în Centrul Maternal din acest punct se construieşte un viitor.

Dorina are 28 de ani şi până a deveni mamă, toată copilăria şi adolescenţa ei se leagă de internate. Toate experienţele le-a trăit acolo, la fel şi ceea ce a reuşit sau nu să înveţe pentru viaţa de adult.

Ajunsă dincolo de  poarta internatului, realitatea i-a dat zilnic lecţii dureroase. Cel de care a crezut că-şi poate lega viitorul, nu s-a dovedit a fi la fel de curajos pentru rolul de tată şi soţ.  Timp de 2 ani şi jumătate ea a trăit în condiţii deplorabile, iar acasă şi familie, au rămas pentru ea doar simple cuvinte cărora aşa şi nu le-a mai cunoscut sensul.

Fără studii şi acoperiş deasupra capului, cu grad de invaliditate, cu un copil în braţe şi în rest singură pe lume – în această situaţie, aparent fără speranţă, nu e doar Dorina şi fiul ei – ci  alte zeci de mame care vin în Centru.

De unde se începe şi unde se ajunge cu povestea lor? Depinde de foarte multe lucruri: de istoria cu care au venit dar mai cu seamă de efortul echipei şi al fiecărei mame. Cert este că, nimeni nu va ieşi din Centrul Maternal cu problema nerezolvată.

Echipa de acolo, urmează ca în continuare să consolideze ataşamentul mamei faţă de copil şi să identifice soluţii reale ca într-o zi de mâine, Ionuţ să meargă la grădiniţă, Dorina să-şi găsească un loc de muncă şi ambii să aibă un loc sigur de trai.

Acum, Dorina îşi doreşte cel mai mult ca Moş Crăciun să îi aducă copilului ei o masă şi un scaun pentru desen, aşa cum la moment nu îşi poate permite să îi facă un astfel de cadou.

Cine poate să o ajute, sunt îndemnaţi să sune la numărul de telefon: 069 474 814

Fiecare se poate implica, aici găsești lista de nevoi a mămicilor din Centrul Maternal:

Două cărucioare de vară şi două de iarnă, 1 fierbător de apă, 1 fier de călcat, masă de călcat, un frigider mic, scaun şi masă pentru desen (copil 3 ani).

Companiile sunt îndemnate să invite voluntarii Diaconiei pentru a organiza ateliere de jucării de brad sub forma unui team building. Donaţia de participare este de 150 lei, jucăria rămâne participantului.

17 decembrie, Telemaratonul Naţional în direct la M1şi M2. Biletele de participare în platou au valoarea de 300 lei, donaţie în susţinere proiectului.

Produse igienice, donate direct la Sediul Misiunii Sociale Diaconia.

PS: Din motive de securitate, numele mamei a fost schimbat.