Membrii grupului de pe Facebook, „Perseveranza”, au pus la cale un experiment. Au organizat o cursă cu participarea unui șofer auto, a unui biciclist și a unui șofer de troleibuz. Ultimul nu știa că ia parte la un experiment susținut de asociația Sporter. Scopul aventurii sportive a fost să se identifice cea mai rapidă cale de a ajunge la destinație, în orașul Chișinău. 

„În anul 2015, realizatorii emisiunii Top Gear au decis să pună la cale o cursă în Sankt Petersburg: bicicleta împotriva electro mobilului și tramvaiului. Noi am decis să repetăm experimentul în Chișinău. Pe bicicletă voi fi eu, vom mai avea un participant în troleibuz și altul va fi la volanul mașinii. Vom urma linia troleibuzului 22: de la Porțile Orașului vom merge până la stația terminus pe strada Alba Iulia, Buiucani”, a povestit Serghei, biciclistul care a ajuns cel mai repede la punctul stabilit.

capture-20171026-100843

Prin urmare, cu bicicleta distanța a fost străbătută în 25 de minute, cu mașina – în 33, iar cu troleibuzul – în 47 de minute. Este clar, ca să ajungi cu bicicleta atât de repede, trebuie să fii într-o formă fizică cel puțin bună. Rămâne însă un adevăr că troleibuzul, totuși, se deplasează cel mai greu.

cats