Studioul mare al Televiziunii Publice Moldova 1 a găzduit Finala Națională a concursului „Eurovision – 2020”. Artiștii au prezentat show-uri spectaculoase, dansuri și desigur piesele sale pentru a reprezenta Republica Moldova pe scena de la Rotterdam. 

Finala Națională a fost cuprinsă de un joc al luminilor în armonie cu vocile tinerilor artiști care au evaluat pe scenă cum au putut eu mai bine. Pe lângă piesele pregătite de fiecare interpret, aceștia au mai evoluat și cu un show special.

În urma televotingului și a voturilor juriului, învingătoare a ieșit Natalia Gordienko, care a luat trofeul la Finala Națională cu piesa „Prison”. Interpreta a declarat: „Mulțumesc tuturor care ne-au votat și ne-au susținut în această seară. Ultima lună ați fost foarte aproape de noi și nu știu cum să vă mulțumesc pentru asta. Dar vă dăm cuvântul că vom prezenta Republica Moldova la cel mai înalt nivel în luna mai, la Rotterdam și sperăm să aducem Eurovisionul în Republica Moldova”.

Câştigătoarea Finalei Naţionale, Natalia Gordienco, va reprezenta Republica Moldova la Concursul „Eurovision Song Contest – 2020”, care se va desfăşura în luna mai la Rotterdam, Ţările de Jos.

Punctajul final

Iniţial, se aştepta participarea în Finala Naţională a 20 de concurenţi, dar pe scenă au evoluat 19 interpreţi, cu excepția Getei Burlacu. Interpreta a anunţat cu câteva zile înainte de Finală că se retrage din concurs pe motive personale.