Parisul e unul dintre cele mai vizitate orașe din lume. Considerat un oraș romantic, e pe lista multor turiști a orașelor pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață. În anul 2022, 34.5 milioane au vizitat capitala franceză. Dar, potrivit unui studiu, un alt oraș este pe cale să depășească în curând Parisul și să devină cel mai vizitat oraș din lume.

Nu este greu de înțeles de ce Parisul este unul dintre cele mai vizitate orașe. De la un n umăr de mare de muzee și multitudinea de parcuri superbe până la restaurantele sale apreciate la nivel mondial și  faptul că fiecare stradă pare pur și simplu să miroasă a istorie și stil, există puține orașe care pot concura cu capitala franceză în ceea ce privește destinații turistice și  lucruri de făcut.

Cercetătorii de la Consiliul Mondial al Călătoriilor și Turismului (WTTC) consideră că Beijing, capitala Chinei, va depăși în curând Parisul ca cea mai mare destinație turistică din lume.

Cercetătorii au analizat aspecte precum contribuția călătoriilor la PIB și la ocuparea forței de muncă, precum și previziunile privind cheltuielile călătorilor. Deși pandemia și restricțiile de călătorie au fost un impediment pentru turiști, WTTC afirmă că Beijingul este din nou pe drumul cel bun pentru a deveni unul dintre orașe cele mai vizitate.

Turismul în Paris generează aproximativ 36 de miliarde de dolari, iar în capitala Chinei, 33 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, WTTC spune că industria turismului din Beijing va ajunge în curând la o valoare impresionantă de 77 de miliarde de dolari.

Iar Beijingul nu este singurul oraș care va depăși Parisul. Și Shanghai ar putea deveni în curând o destinație mult mai importantă, sectorul său de turism urmând să își dubleze valoarea, ajungând la 60 de miliarde de dolari în următorii zece ani.

Cu alte cuvinte, s-ar putea să se prefigureze o schimbare uriașă în domeniul călătoriilor la nivel mondial!

 

Distribuie articolul: