Germania a interzis afișarea simbolului Z, care este folosit în campania de sprijinire a invaziei Rusiei în Ucraina. Astfel, afișarea literei Z ca simbol al sprijinului pentru armata rusă în Ucraina este considerată ilegală în Germania.

Persoanele care afișează litera „Z” în Germania pentru a simboliza sprijinul pentru războiul Rusiei în Ucraina ar putea fi pasibile de urmărire penală, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, potrivit Reuters.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne al guvernului federal a declarat reporterilor că „Litera Z ca atare nu este, desigur, interzisă, dar utilizarea ei poate constitui, în cazuri individuale, o susținere a războiului de agresiune rus”.

Litera Z a fost folosită ca marcaj pe vehiculele militare ruse care au luat parte la conflictul din Ucraina și a fost ulterior folosită de rușii care susțin războiul, fiind proeminentă pe steaguri și la mitingurile pro-Kremlin.

„Războiul rus de agresiune asupra Ucrainei este un act criminal și oricine aprobă public acest război de agresiune se poate face și el însuși pasibil de urmărire penală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne într-o conferință de presă.

Sursa: Telegram/Doringalben

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: