Centrul și sudul Republicii Moldova sunt capturate de fulgi și troiene. Deși temperaturile nu sunt atât de joase, frigul se simte destul de semnificativ. Este iarna pe care toți au așteptat-o cu nerăbdare, până și maturii sunt fericiți, chiar dacă că s-au creat dificultăți în traficul rutier. 

Meteorologii au anunțat cod galben de ninsori, dar nimeni nu s-a așteptat la un așa volum imens de precipitații. Și totuși, oamenii sunt fericiți, copiii, adolescenții și chiar maturii se bat cu bulgăre de zăpadă și se bucură de o iarnă adevărată. Acum toate drumurile și locațiile par a fi imagini rupte din povești, înveșmântate cu alb și țurțuri de gheață.

Aproape de ora mesei, vezi școlari care se bat cu bulgări de zăpadă, în condițiile în care ninsorile nu mai încetează. Studenții universităților, profită și ei de precipitații abundente și au început să facă un om de zăpadă chiar în curtea universității, la pauză.

Dacă până acum toți fugeau în grabă spre acasă, astăzi ei savurează momente unice alături de prieteni. Într-un tempou rapid, albul începe să domine „lumea”, până și copacii își pierd culoarea, fiind cuprinși de fulgi.