Cei care au călătorit joi de pe Aeroportul Chișinău au avut parte de un magnific concert susținut de maestrul Eugen Doga, în acompaniamentul unei orchestre simfonice. Astfel, singura poartă aeriană a Republicii Moldova a sărbătorit Ziua Internațională a Aviației Civile, conform tv8.md.

Ieri, sala de plecări a Aeroportului Internațional Chișinău s-a transformat într-o scenă de concert, unde artiști renumiți internațional au oferit un spectacol impresionant.

Aviația este o parte integrală a noastră, a ființei noastre. Nici nu îmi închipui cum era să fim cunoscuți noi undeva, să ajungă muzica noastră undeva, să o cunoască, să ne cunoască pe noi. Ziua Internațională a aviației civile este ziua noastră. Eu nu cred că voi ați fi zburat dacă nu eram noi pasageri”, a spus compozitorul Eugen Doga.

Cu toate acestea, protagoniștii Zilei Aviației sunt cei care conduc cel mai rapid mijloc de transport din lume. După o perioadă în care piloții moldoveni au fost pregătiți în Rusia sau Ucraina, acum avem aviatori cu formare și în Statele Unite. Un exemplu este Radu Lisnic, angajat de trei ani la o companie locală.

În Moldova, când am început eu studiile nu era posibilitatea de a obține licența, așa că am făcut școala în Statele Unite ale Americii, după care m-am întors acasă unde am făcut conversia licenței. M-am angajat, iar compania a avut grijă să obțin licența pentru Airbus a320.” 

Și, pentru că siguranța pasagerilor este întotdeauna prioritara, piloții sunt supuși unor teste periodice.

Este un lucru responsabil care necesită dedicare, sârguință. Noi permanent învățăm ca să menținem nivelul profesional cât mai ridicat. Avem examene, suntem în permanență testați.”

Anul acesta prin Aeroportul Internațional Chișinău au trecut 2,6 milioane de pasageri.

Distribuie articolul: