Învierea Domnului este pentru fiecare dintre noi prilej de bucurie, de a fi mai buni, mai înțelegători și mai aproape de tot ce înseamnă credință în Dumnezeu. Chiar dacă sunt departe de casă, moldovenii din Portugalia păstrează obiceiurile frumoase și se pregătesc de sfintele sărbători așa cum au moștenit de la părinți, de-acasă. Anul acesta, după ce a servit cozonacul și ouăle roșii sfințite, diaspora Portugheză a avut parte și de un frumos spectacol cu interpreta Adriana Ochișanu.

Evenimentul, cu genericul „Lumină din Lumină”, a fost organizat de Asociația „Miorița”, președinte Rodica Gherasim, și s-a desfășurat în incinta auditoriului Augusto Cabrita din orășelul Barreiro.

În deschiderea concertului, copiii Clubului Literar-Dramatic „Moștenitorii” ai Asociației „Miorița” au recitat poezii și au cântat un cântecel legat de sărbătorile Pascale. De asemenea, colectivul artistic de adulți din cadrul Asociației au interpretat câteva piese sacre. Serbarea a cuprins şi un recital la nai, interpretat de Sergiu Nichitovschi. Iuliana Glibiciuc a cântat spectatorilor două melodii populare, iar Cristina Petraru a cântat piesa „Hora din Moldova”.

Surpriza evenimentului a fost mult-îndrăgita interpretă, Adriana Ochișanu, care a fost întâmpinată în scenă cu pâine și sare, iar în sală răsunau ropote de aplauze. Artista a venit în fața publicului cu un program foarte bogat de muzică populară și ușoară, purtând pe ea cele mai frumoase costume pe care le deține în garderobă.

Oamenii s-au încins în hore, au dansat și au cântat împreună cu artista, iar spre final, cu toții i-au cântat interpretei „La Mulți Ani” în limba portugheză, lăsând-o emoționată și cu impresii extraordinare.

„Atât de frumos am fost întâlnită… Un spectacol extraordinar! Să-mi cânte publicul în limba portugheză „La Mulți Ani” este pentru prima dată. Am rămas plăcut impresionată și am niște amintiri frumoase. Un spectacol atât de călduros… Am mai susținut spectacole și în alte țări, dar aici am simțit o altă energie. Doresc să le transmit moldovenilor de peste hotare multă sănătate, să nu își piardă speranța în ziua de mâine și să știe că sunt așteptați cu mare dor acasă. Acest dor l-am văzut în ochii fiecăruia care era în sală”, a menționat Adriana Ochișanu.

Oaspeți de onoare la eveniment au fost reprezentanți din cadrul Autorităților Locale Barreiro, Înaltului Comisariat pentru Migrație, vice-președintele Federației Portugheze a Colectivităților de Cultură și Sport, precum și primarul localității Quinta do Conde.