Adriana Bîtcă este o tânără actriță care a cucerit publicul o dată cu apariția ei la proiectul DoraShow. Cu toate acestea, Adriana decide să plece din țară în căutarea unor noi oportunități și surprize pe care i le pregătește viața. În premieră Adriana Bîtcă sau Janna vorbește despre DoraShow, Emilian Crețu, dar și alte detalii care i-au marcat viața.

După finalizarea studiilor la Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice, Adriana Bîtcă a fost invitată să activeze în calitate de actriță la Teatrul Național „Eugene Ionesco”. Aceasta povestește că sunt mai multe motive datorită cărora după un an și câteva luni a părăsit clădirea teatrului.

„Fiind studentă, unul din visurile cele mai mari pe care le aveam era să ajung la Ionesco. Datorită produsului pe care-l aduceau pe scenă, eu nu-mi puteam imagina să lucrez în altă parte, dar din interior lucrurile au fost altfel. Eram implicată în foarte multe spectacole, am avut și câteva roluri centrale, dar totuși unul din motivele care m-a făcut să plec este fapul că nu m-am contopit totalmente cu direcția, spațiul, trupa. Uneori neseriozitatea celor de la teatru, lipsa de timp, dar și de bani pe care o aveam au contribuit la plecarea mea. Când primești 4000 de lei pe lună acești bani chiar nu-ți ajung să trăiești”, dezvăluie Adriana Bîtcă.

Adriana povestește că, în paralel, a primit propunerea de a face parte din echipa DoraShow de la JurnalTV.

„La 5 aprilie, data în care m-am născut, am primit propunerea să particip în proiectul DoraSHow de la Emilian Crețu. Am luat această propunere ca un semn și am acceptat-o. Era foarte dificil să combin teatrul și proiectul DoraShow și nici măcar nu am vrut să fac acest lucru”, mai povestește Adriana.

Pentru Adriana Bîtcă colectivul de la Jurnal TV a fost ceva diferit: s-a încadrat foarte rapid, făcându-i plăcere să lucreze cot la cot cu adevărați profesioniști.

„Pentru mine totul se face prin comparație, respectiv am fost plăcut surprinsă de oamenii pe care i-am găsit la Jurnal TV. Nu știam absolut nimic despre televiziune, dar mă prindeam la ideea că de foarte multe ori am avut oameni care au fost mereu gata să mă ajute, era foarte frumos că oamenii din propria inițiativă făceau asta”, spune Adriana.

Cât despre lucrul alături de colegul său de platou, Emilian Crețu, exista o conexiune specială – deci aceștia se înțeleg din jumătate de cuvânt.

„Noi cu Emilian eram colegi la teatru, el a fost și profesorul meu de machiaj la Academia de Arte, deci aveam o relație mai veche și mai specială. Emilian m-a înțeles pe mine, astfel ne era foarte simplu să comunicăm, să prietenim și să găsim limbă comună, atât omenește cât și scenic. Noi ne înțelegem din priviri, dintr-o respirație, printr-un cuvânt. Desigur că am învățat foarte multe de la el, dar în primul rând faptul că, deși suntem artiști noi trebuie să ne cunoaștem prețul. Pot spune că Emilian este persoana care m-a susținut artistic cel mai mult, a fost cel care mi-a dat curaj și a crezut în mine”, povestește Adriana.

Rolul pe care l-a avut Adriana la Dora Show a scos la iveală copilul din ea.

„Jana este copilul din mine, ea este copilul Moldovei, un copil universal. Eu am făcut 5 ani animație și am lucrat foarte mult cu copiii, astfel de la copii am învățat cum să fii acum copil, chiar dacă nu mai ești în copilărie. La crearea personajului Jana au contribuit persoanele reale care m-au inspirat. La Jana am introdus toate observațiile mele asupra copiilor, ce văd, cum gândesc, ce doresc, cum se simt”, povestește actrița.

Adriana Bâtcă ne-a dezvăluit adevărul despre relația pe care o are cu Emilian Crețu, atât de vehiculată de presă:

„Nu știu dacă Emilian o să mă bată (zâmbește) dar, DA, am avut un mic secret pe care o să-l divulg. Dintr-o glumă, dintr-o poză, dintr-o nebunie s-a ajuns la ideea că noi am avea o relație amoroasă, dar nu am fost împreună niciodată. Și până a apărea multe știri despre asta, noi am intrat în joc, ne simțeam bine, ar fi fost frumos, dar nu cred că aș rezista vreodată să am o relație de cuplu cu Emilian Crețu (râde). În același timp mă bucur că am creat acest tandem scenic, foarte mult mă bucur”, mărturisește Adriana.

Actrița spune că decizia de a pleca de la DoraShow este o decizie asumată și conștientă, la baza căreia se află mai mulți factori.

„Eu am avut mai mult tentative de a evada din Republica Moldova. Am învățat în Italia o perioadă, unde m-am simțit foarte bine și m-am încadrat rapid în sistemul pe care-l au, dar am fost nevoită să revin. Astfel, aici în Moldova am absolvit o universitate și am încercat să intru în sistemul țării în care m-am născut. Acum simt că trebuie să-mi dau șansa să încerc altceva. Cred că astăzi, aici m-am blocat, m-am consumat, m-am expirat, am obosit, am sărăcit și m-am pierdut. Decizia de a pleca vine ca un rezultatl a tot ce citesc din interorul meu. Un accident rutier, o relație sfârșită, lipsa altor perspective dar și alte detalii au însemnat multe argumente pentru plecarea mea”, mai spune Adriana Bâtcă pentru EA.md.

Adriana spune că nu a decis unde exact va pleca și nici ce urmează să facă, dar are câteva idei și acum este în așteptarea pașaportului.

„Unde plec și ce o să fac o să mă gândesc deja acolo unde o să fiu, dar anume țara care o să o aleg… poate o să pun un bol în fața mea cu toate țările lumii, o să extrag și acolo voi pleca”, mai declară actrița.

Autor: Ana Scripnic, stagiară

Distribuie articolul: