Un căprior tânăr în vârstă de aproximativ 10 luni, grav rănit în zona capului, a fost descoperit și salvat de inspectorii de mediu în timpul operațiunilor nocturne desfășurate pe 20 ianuarie, în apropierea satului Zloți din raionul Cimișlia, scrie jurnal.md

Creatura rănită a fost urgent transportată la un specialist veterinar, unde a primit intervenția medicală necesară pentru a-i salva viața. În prezent, căpriorul este sub atenta supraveghere a medicului veterinar și beneficiază de îngrijiri specializate pentru recuperare.

”Odată ce se va restabili complet, planificăm să-l eliberăm în habitatul său natural, acolo unde poate trăi în armonie cu mediul înconjurător”, se spune într-o postare pe pagina de facebook a IPM.

În context, Inspectoratul pentru Protecția Mediului atrage atenția asupra gravității braconajului și avertizează că vânatul copitatelor este strict interzis pe teritoriul Republicii Moldova.

“Astfel de acțiuni ilegale nu numai că pun în pericol viața sălbatică, dar duc și la pedepsire penală. Prin astfel de acțiuni de salvare, suntem martorii puterii umane de a proteja și conserva frumusețea naturală a lumii în care trăim”, mai informează IPM.

Distribuie articolul: