De curând, prezentatoarea din România, Adela Popescu, a devenit mamă pentru a treia oară. După ce prezentatoarea a primit felicitări și urări frumoase din partea internauților, aceasta a decis să le istorisească povestea venirii pe lume a celui de-al treilea copil.

Pe pagina sa de Instagram Adela a publicat 3 postări în care le relatează urmăritorilor despre cum l-a adus pe lume pe cel de-al treilea copil.

Până a ajunge la spital

Adela recunoaște că în seara dinaintea nașterii s-a simțit foarte bine, se pregătea pentru un somn liniștit și odihnitor, însă, la scurt timp după ce a adormit, a simțit ACEA contracție care i-a dat de știre că se apropie nașterea. Aceasta recunoaște că evenimentele ce urmau îi provocau o doză de frică, iar soțul ei, Radu, era foarte emoționat.

Deja din săptămână 37, în fiecare noapte, îmi imaginam e ultima în formula aceea. Și îi pupam pe băieți, și rugam, și îmi imaginam, și construiam scenarii și voiam se oprească puțin timpul în loc, realizând cât de valoroasă și rară e liniștea pe care încă o trăiam.

E drept din săptămână 37 simtem diferit. Parcă aveam contracții mai des, nu puteam respir, apăruseră insomniile și, în plus, știam e posibil ca lucrurile se precipite fiind vorba de a treia naștere.

Dacă la primele două aveam o nerăbdare combinată cu entuziasm, de data asta eram doar speriată. Aveam certitudinea fi greu, dar și siguranță se sfârși cu bine. Dar binele ăsta, ca punct final, știam avea vina după multă durere. Travaliul.

Așa tot ce puteam face era rog am un travaliu scurt și se întâmple totul cât mai repede.

Dar nu atât de repede cât îmi pun soțul în dificultate prin mașină, în drum spre maternitate. Acesta a fost coșmarul lui cel mai mare, nu fie el nevoit îmi taie cordonul ombilical

E! Pe scurt, în seara de 10 spre 11 m-am pus în pat foarte liniștită, mai liniștită ca niciodată, constatând cât de bine simt. Nu durea nimic, nu aveam contracții și chiar gândeam o dorm, în sfârșit, bine. După un pahar de vorbă cu Radu pe terasă, făcând pronosticuri, am mâncat un castron de vișine și m-am culcat.

Pe la 5:40 am simțit ACEA contracție.

Dar pentru eram adormită nu am fost sigură e pe bune sau visez. Așa am așteptat. A venit și a doua. Atunci mi-a fost clar. Știu am zâmbit și mi-am zis, gata, asta a fost. I-am scris mamei se apropie momentul și soacrei mele se îmbrace vină la copii. Pe Radu am preferat nu îl anunț imediat, de teama nu lasă nici spăl pe dinți.

Așa , tacticoasă, mi-am făcut un duș, am pregătit cele necesare, m-am îmbrăcat cu rochia albă, am spus o rugăciune și apoi l-am trezit pe Radu. Puteți imaginați reacția. Atât de agitat și emoționat era, încât m-am oferit chiar conduc.

A refuzat”, povestește Adela.

Prima întâlnire

Cea de a treia naștere nu a fost una mai ușoară pentru Adela, dar și de această dată, a adus copilul pe lume pe cale naturală. Cum a decurs procesul, povestește chiar ea.

„Am ajuns la 6:00 la spital. Col șters.

Îmi doream tare de tot epidurala așa , fiind a treia naștere, și bănuind lucrurile se vor precipita, toată lumea se grăbea.

Am ajuns în salon, m-am pregătit, apoi mers în sala de nașteri pentru epidurală. Deja eram și mai dilatată, contracții dureroase și dese, așa s-a hotărât nu mi se injecteze cantitate mare de anestezie, doctorița mea, Anca Sultan, nedorind mai am pic pe expulzie. E important simți contracția în plin, astfel încât poți împinge în climaxul ei.

După injectare s-a așezat puțin liniștea. Foarte puțin. dilatasem deja serios, ajunsesem la 8, efectul anesteziei trecea, eu eram în agonie.

Foarte repede am ajuns la dilatație maximă, contracții de intensitate de 100 %. Deci, după experiențele trecute, urma expulzia.

tânguiam și imploram pentru încă puțină anestezie. Sigur nu mai era posibil. Dar nu înțelegeam de ce durează atât.

Am simțit prăbușesc când am aflat bebelușul era încă sus, nu voia deloc coboare, în condițiile în care eu simțeam nu mai pot. Durerile erau inimaginabile și bebelușul nu voia iasă. Nu mai aveam nicio variantă, era one way. Tot ce puteam face era împing cu toată ființă mea, triplând durerea ce mi-e peste putință o descriu.

Anca și moașa mea, Geta Florea, au hotărât dea jos de pe masa și schimb poziția, continuând împing.

Bebelușul începea coboare. Eu rugam și urlam la toți Dumnezeii, sperând îmi curme mai repede suferința aducându-mi copilul cu bine pe lume. Din momentul acela, în câteva minute l-am auzit…

Nu mai știu ce am zis, ce am simțit, ce am exclamat.

Îmi amintesc doar îl mângâiam și spuneam “iubirea mea, iubirea mea, mulțumesc, Doamne”. Am înțeles atunci de ce cobora atât de greu, avea cordonul ombilical fffoarte scurt. Și era și mare. 3620 kg.

Cu toate astea, travaliul meu se poate numi unul scurt, adică de nici 4 ore.

După ce Anca a rezolvat tot ce era de rezolvat, îmi amintesc am rămas un moment singură în sala de nașteri și, brusc, am început plâng. În hohote. Și nu m-am putut opri nici când am ajuns în salon. Nu puteam opri…”, zice Adela.

Trăirile de după cea de a treia naștere

Adela recunoaște că această istorisire a plasat-o pe Instagram pentru a se asigura că amintirile îi vor rămâne intacte în fața trecerii anilor. În cele din urmă, prezentatoarea a distribuit și o fotografie cu cei trei frați.

„Era o combinație de fericire, eliberare, reminiscențe ale durerii, descărcare emoțională, recunostiinta, habar n-am. Am plâns și cu el în brațe. Și mi se părea cel mai frumos și minunat și bun.

Radu a stat pe toată perioda asta în exteriorul spitalului împreună cu frații mei. Mi-a mărturisit din clipa în care am ajuns la spital a fost foarte liniștit având totală încredere fi totul foarte bine. Și a fost.

Las rândurile astea aici necosmetizate, știind peste ani voi întoarce la ele ca la o amintire foarte prețioasă căreia nu vreau îi uit nicio “nuanță“.

simt mai puternică acum și recunoascatoare am putut trăi din nou miracolul nașterii în siguranță.

Cu toate astea TOT ce contează e bebelușul e bine. Nu fi ezitat nicio clipă fac cezariană dacă exista măcar un minim risc. Nu merita. Acum suntem acasă. Doamne ajută!

Mulțumesc pentru toată susținerea din această perioadă. Pentru toate experiențele împărtășite. Pentru sentimentul de apartenență”, a scris Adela Popescu.

Sursa: Instagram