Pe parcursul celor 9 luni de sarcină, Adela Popescu a avut grijă să se informeze din toate sursele, pentru ca, ulterior, să facă alegerile și deciziile potrivite. În săptămâna alăptării, fericita mămică a postat și un articol pe blogul său, acolo unde vorbește despre miturile și realitățile la acest capitol.

Deși băiețelul său are deja un an și două luni, Adela Popescu nu a renunțat încă la alăptare. Face acest lucru cu toată plăcerea și profită de fiecare moment în care își hrănește bebelușul.

Am scris la scurt timp după ce am născut, un articol în care vă împărtășeam experiența mea legată de alăptare. Era un subiect ce mă consuma fantastic, pentru că îmi doream, la fel ca și voi, să îi ofer băiețelului meu tot ce este mai bun. Am pus în aplicare cam tot ce am găsit pe net, tot ce mi-au spus pediatri, vecinele de cartier, chiar și răvașele din prăjituri. Iată că Alexandru are aproape un an și două luni și încă îl alăptez. Așadar, ceva din ce am aplicat, la mine a funcționat”, scrie vedeta română pe blog.

17991253_1608894279139860_6226438512637926205_n

Cât despre miturile pe care le-a trăit pe propia piele, Adela a spus:

„Legat de ce este mit sau adevăr, știu că îmi lipisem pe frigider o listă cu alimente interzise, cu ceaiurile ce sporesc cantitatea de lapte, imagini cu pozițiile favorabile ale bebelușului, remedii împotriva mastitei. Cu toate acestea, pot să vă spun că am mânct absolut orice, chiar și varză, fasole, și că Alexandru nu a avut nici măcar o dată colici. Nu am băut bere ca să vă spun dacă într-adevăr crește cantitatea de lapte. Dacă alăptezi nu poți rămâne gravidă? Hmm, vedem. Nu, nu sunt însărcinată acum. Când m-am operat de peritonită am stat internată în spital trei zile. Sigur că nu l-am alăptat pe Alexandru din cauza anesteziei. Când Alexandru plângea uneori după ce îl alăptam mă gândeam că sigur nu s-a săturat, deci nu am suficient lapte.

Adela Popescu a menționat și ce semnifică alăptarea pentru ea:

Am avut mai mult timp  citesc sau   gândesc la lucruri pentru care nu  fi avut stare în mod normal. Mai ales într-o situaţie atât de specială şi dificilă ca maternitatea când abia prinzi un moment  te speli pe dinţi. Ei bine, momentele în care îl ai la san îţi dau sentimentul  oricum faci ceva important, deci nu pierzi timpul cu introspecţiisau cu vreun autor japonez.

Alăptarea m-a ţinut aproape de pui, astfel reuşind   conectez total cu el. Cum copilul mănâncă din 3 în 3 ore, în cazul fericit, e imposibil  lipseşti jumătate de zi pentru a face shootingul acela importantSau îl faci, dar vine cu tine

Aşadar alăptarea te ţinevrând nevrândlângă copil. Te ajută  te simţi cel mai important om de pe planetă pentru cineva. Şi chiar  fii. Iar asta îţi da o putere uriaşăSânul îl linişteşte”, a conchis mămica.

Foto: Facebook.com

Distribuie articolul: