Anastasia Lazariuc a împlinit pe 6 iulie, 65 de ani. Despre viața interpretei s-ar putea face un roman, căci a plecat de jos, a îndurat lipsuri financiare, a pierdut persoane dragi, dar nu a renunțat niciodată la visul de a deveni cineva.

Anastasia Lazariuc s-a născut în satul Băcioi, lângă Chișinău, într-o familie săracă, fiind cel de-al 11-lea copil al părinților ei. „Când a murit tăticul meu, eu aveam 14 ani. Suferea, de mulți ani, de ulcer… Mama, care-l iubise foarte mult, a făcut atunci o depresie îngrozitoare și a vrut să se sinucidă. Iar eu, care eram încă un copil, rămăsesem dezorientată, cu sufletul pustiit, fără cel mai puternic bărbat din viața mea. Eram foarte săraci, trăiam din munca câmpului”, povestea Anastasia pentru revista „Tango”, cu ani în urmă.

Și, pentru că abia se descurcau, artista a acceptat  să lucreze ca femeie de serviciu, cu jumătate de normă. „Am acceptat propunerea directorului școlii de a lucra, cu jumătate de normă, după ore. Adică să fac curățenie în școală. La început îmi era rușine de colegii mei, îmi era teamă că vor râde de mine. N-au râs, dimpotrivă, mă ajutau și ei să spăl dușumelele. Am lucrat ca femeie de serviciu până când am terminat zece clase. Când m-am dus acasă cu primul salariu, mama a lăcrimat. Nu-i venea să creadă că eu, un copil, pot să câștig bani din munca mea. Asta i-a mai alinat durerea și a făcut-o, încet-încet, să-și revină. O vreme am trăit numai din banii câștigați de mine. Apoi, cei doi frați ai mei, care erau în armată, s-au întors și au putut să ne ajute, până s-au însurat”, a mai povestit solista pentru sursa citată.

Între timp, Anastasia a ajuns o mare interpretă, care a făcut carieră în Republica Moldova, iar după anii ’90 și în România, unde avea să se stabilească. Și-a adus cu ea și cei doi copii, pe Andrei și pe Ileana. Fata i-a moștenit frumusețea, iar acum, dacă le privești, zici că sunt surori, nu mamă și fiică, mai ales că seamănă ca două picături de apă. Anastasia Lazariuc are două nepoate de la fiul ei și doi nepoți de la Ileana.