Actorul renumit în vârstă de 61 de ani, Sean Penn s-a întors în Ucraina pentru a ajuta persoanele afectate de război. Acesta a postat un video pe Instagram în care apare într-o mașină, privind pe geam o tabără de refugiați din Liov.

 „Am fost astăzi în Liov, Ucraina, cu cofondatorul și CEO-ul CORE și echipa noastră, realizând o strategie împreună cu guvernanții pentru a mări programele noastre din această țară”, a scris el în postarea de pe Instagram.

Săptămâna trecută, starul a postat un alt video din timpul vizitelor sale în Ucraina, în care apărea o fetiță jucându-se cu baloane de săpun, într-un centru pentru refugiați de la granița de vest a țării.

„De când mă aflu în Ucraina și Polonia, unii m-au întrebat despre „situația” refugiaților.  Situația e aceeași. Acum povestea lor este în trend, până când altceva nou va acapara titlurile, a scris Penn în postarea de pe rețeaua de socializare.

Penn, la fel ca multe alte staruri, a condamnat invazia Rusiei și războiul care a devastat Ucraina. „Deja o greșeală brutală în care vieți au fost curmate și inimi au fost frânte, și dacă nu renunță, cred că Domnul Putin va face una dintre cele mai oribile greșeli pentru întreaga omenire. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și poporul ucrainean s-au ridicat la statutul de simboluri istorice ale curajului”, spune Penn, potrivit People. 

„Ucraina este vârful lancei pentru îmbrățișarea visului democratic. Dacă o lăsăm să lupte singură, spiritul Americii este pierdut”, a continuat actorul.

Sean Penn se afla în Ucraina, pentru a lucra la un documentar despre tensiunile politice, atunci când țara a fost invadată de Rusia, pe 24 februarie. Actorul american, deținător a două premii Oscar și activist pentru drepturile omului, a asistat la acea vreme la o conferiță de presă a Guvernului Ucrainean, ce a avut loc la Kiev, și a ascultat declarațiile oficialilor despre situația de criză din această țară. 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a lăudat pe starul american pentru implicarea sa și curajul de care a dat dovadă. „A venit special la Kiev pentru a înregistra evenimentele ce se desfășoară în prezent în Ucraina și pentru a spune lumii adevărul despre invazia Rusiei în țara noastră”

Sura: people

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: