Atunci când este vorba despre viața de cuplu este foarte important să știm calitatea relațiilor între parteneri. Iată de ce ți-am pregătit mai jos câteva întrebări la care poți răspunde ca să înțelegi cum stau lucrurile în cazul vostru.

Avem puncte în comun sau doar ne iubim?

Ideea că iubim o persoană și sentimentele noastre ar trebui să fie suficiente pentru o relație frumoasă, mai ales dacă ne sunt împărtășite, este foarte posibil să nu fie completă. Nu este greșită, dar nu este completă.

Nu este suficient doar să iubim și să fim iubiți ca relația să prindă aripi și să reziste în timp, ci, în realitate, relația noastră înseamnă mai mult decât atât. Pe lângă iubire, avem nevoie de înțelegere, acceptare, compasiune și empatie, o comunicare eficientă, valori comune în viață și direcții de viitor care să permită desfășurarea relației.

Așadar, cei doi sunt oare compatibili? Pot forma o echipă pe termen lung?

Responsabilitățile casnice – cum se împart?

O relație împlinită înseamnă că, la un moment dat, cei doi parteneri de cuplu vor locui împreună. Înseamnă că își vor împărți tabieturile, obișnuințele, spațiul intim și vor învăța să se accepte și să se dorească reciproc, să împartă și, eventual, să facă compromisuri.

Treburile casnice ocupă mult timp și pot crea tensiuni în relație, chiar și frustrări. Pot fi acestea împărțite în mod echilibrat între parteneri?

Comunicarea afectivă: care sunt nevoile afective ale fiecăruia, cum răspundeți în fața lor?

Este diferență între a fi iubiți și a ne simți iubiți. Pentru fiecare, există un mod anume în care, dacă iubirea ne este prezentată, ne vom simți iubiți. Anumite gesturi care contează pentru fiecare și care hrănesc nevoia de a fi iubit.

Care sunt aceste „ingrediente” ale fiecăruia dintre parteneri? Le puteți identifica? Le puteți cere (comunica) și oferi? Rezonați cu acestea, sunteți de acord cu ele, privind nevoile emoționale ale partenerului? Și invers, de la partener către voi ar trebui să fie valabil.

Aveți hobby-uri comune?

Sigur că fiecare va avea și hobby-urile sale, separate, dar este bine să existe și câteva în comun. Pentru a petrece timpul împreună în mod variat și palpitant. Poate că, uneori, nu este suficient să va vedeți acasă după serviciu și la cină în fiecare zi, eventual și pentru a realiza fiecare responsabilitățile casnice, ca aceasta să se numească viață de cuplu, presărată cu câte un concediu.

Pentru conectarea celor doi parteneri poate fi nevoie de mai mult decât atât, iar existența unor hobby-uri comune poate reprezenta un punct cheie.

Vă vedeți într-o familie, eventual cu copii? Îmbătrâniți împreună?

Partenerii care formează cupluri profunde, echilibrate și împlinite nu se gândesc la despărțire, ei proiectează viitorul și îl fac posibil, acționează în acest sens acum, aici. Își asumă responsabilități de la sine putere și fără a fi cerute, se regăsesc în ideea de familie și se pot gândi la copii. Fac planuri în acest sens, se dezvoltă pe sine și creează resurse pentru o viață lungă, în familie, unde partenerii se au unul pe celălalt, se iubesc, se susțin și se înțeleg în „proiectele” familiale, îmbătrânind împreună.

Compatibilitatea în cuplu înseamnă, cu siguranță, mai mult decât atracție.

Sursa: Kudika.ro